download (11)
Exista diverse pareri in cea ce priveste existenta prietenilor adevarati sau ce ar putea inseamna un prieten adevarat. Parerea mea este ca oricine poate avea un prieten adevarat. Noi am trebui sa-l cautam doar prin toate mijloacelele posibile. Eu nu cred ca nu exista in comunitatea in care traim o persoana in care sa putem avea incredere deplina, cu care sa putem comunica fara inhibitii, complexe, despre cea ce gandim, despre cea ce simtim sau cea ce nu putem comunica cu parintii. Dar si prietenul sa-ti intoarca cu aceeasi moneda cea ce faci tu, adica sa aiba si el aceeasi incredere in tine, sa comunice la fel si el cum faci tu. Pentru mine asta inseamna o prietenie adevarata. Si aceasta prietenie trebuie bazata pe sinceritate.
Unii oameni au gasit aceasta prietenie, altii nu. Exista si oameni care nu cred intr-un prieten adevarat sau nu stiu ce inseamna prieten adevarat. De foarte multe ori se intampla sa te bazezi pe unii oameni care sunt prefacuti, profita de tine, sunt cu doua fete, te conduce pe o cale rea in viata, se mai intampla ca unii prieteni sa te priveasca cu superioritate sau cu inferioritate sau sa te priveasca cu compasiune. Dupa parerea mea, cine face aceste lucruri nu trebuie sa fie considerat prieten.
In viziunea mea un prieten adevarat este acea persoana care poti avea in comun cu ea mai multe pasiuni, conceptii de viata apropiate, acea persoana care iti inspira o siguranta, o protectie, o liniste sufleteasca. Un prieten adevarat este acela care te asculta cand simti nevoia sa te racoresti la orice ora din zi si noapte, te ajuta cu tot ce e posibil cand ai vreun necaz indiferent daca e provenit dintr-o prostie sau nu. Dupa mine, prietenul adevarat nu are dreptul sa te judece indiferent de cea ce faci, el trebuie sa te ajute sa te indrepti spre o cale mai buna in viata, el trebuie sa-ti spuna cea ce gresesti si cea ce faci bine.
Niciodata n-ar trebui sa ne supere critica prietenului, ar trebui sa ne bucuram ca avem pe cineva care ii pasa de noi indiferent de cea ce facem.
Cred ca toata lumea stie chestia cu fratii de sange cand se taie si se atinge sangele persoanelor si se spune frati pana la moarte, imi place acest obicei, dupa acest principiu ar trebui sa se construiasca o prietenie adevarata. Dupa mine, un prieteni adevarat, ar trebui sa fie in stare sa-si dea si viata pentru prietenul lui. Oare cati dintre noi am fi in stare de asa ceva sau prietenii nostrii?
In societatea in care traim azi, in care fiecare e pentru el, e greu sa ai asemanea prieteni, dar nu imposibil. Niciodata sa nu renuntam sa cautam oameni cu care sa putem comunica in voie fara rusine. Toti oamenii au nevoie de prieteni adevarati, fara ei viata noastra ar fi mult mai urata.

Ramona Lengyel

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *