Unele exfoliante de pedichiura utilizeaza un pH ridicat (alcalin) mai degraba decat un pH scazut (acid) pentru a obtine exfolierea; fie va lucra pentru a inmuia calusele. Protectia solara trebuie utilizata intotdeauna pe zone ale corpului care sunt expuse la soare in decurs de o saptamana de la un serviciu de exfoliere. Scruburile ating acelasi obiectiv de exfoliere cu abrazive mecanice, cum ar fi cristale de zahar, sare, piatra ponce, margele polimerice sau nisip fin macinate. Datorita pieii mai dure pe picioare, produsele de pedichiura sunt adesea formulate cu granulatie mai groasa decat produsele de manichiura comparabile. Ca si in cazul produselor de exfoliere, produsele de protectie solara trebuie folosite intotdeauna pe zone ale corpului care sunt expuse la soare in decurs de o saptamana de la un serviciu de exfoliere. Mastile sunt proiectate pentru ca hidrateaza si calmeaza pielea.

Acestea sunt de obicei compuse din argile sau alte minerale („noroi”), infuzate cu ingrediente hidratante, uleiuri esentiale, mentol si / sau extracte din plante. Mastile cu incalzire autonoma nu contin apa cu butilglicol sau alte ingrediente care provoaca incalzirea la aplicare. Lotiunile si cremele hidratante sunt destinate sa hidrateze, sa conditioneze si sa abordeze o varietate de conditii cosmetice ale pielii. Acestea sunt de obicei emulsii pe baza de apa ale caror ingrediente principale, in afara de apa, sunt de obicei uleiuri (vegetale sau minerale), alcooli ceara (alcool cetilic, alcool stearilic etc.) si esteri (palmitat de izopropil, stearat de gliceril etc.). Sunt adesea incluse humectanti cum ar fi propilen glicol sau glicerina, impreuna cu vitaminele antioxidante sau alte ingrediente care imbunatatesc produsul. Lotiunile de masaj sunt similare, dar au proprietati imbunatatite de „alunecare” datorita unei selectii atente a siliconilor, uleiurilor sau esterilor pentru cresterea lubrifierii. Unele lotiuni specializate pentru manichiura contin ingrediente de iluminare a pielii sau de protectie la soare (SPF).

Ingrediente:
Glicerina este un alcool din zahar care poate fi sintetizat sau obtinut din surse naturale si este folosit in siguranta in anumite produse cosmetice si de ingrijire personala, cum ar fi sapunuri, pasta de dinti, crema pentru barbierit si produse pentru ingrijirea pielii si parului. Dupa apa, glicerina este ingredientul cosmetic cel mai frecvent utilizat, documentat prin Programul de Raportare Cosmetica Voluntara al FDA (link-ul este extern).

Glicerina este un umectant bine cunoscut care impiedica pierderea prematura a umezelii din produsele cosmetice si din produsele de ingrijire personala, astfel incat acestea sa nu se usuce. Alte functii care au fost raportate pentru glicerina includ agentul de conditionare a parului, agentul de ingrijire orala, agentul de protectie a pielii agent de protectie a pielii si agentul de scadere a vascozitatii.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *