Reducerea costurilor de intretinere trebuie sa se afle pe lista ta de prioritati, intrucat fluctuatiile economice nu vor putea sustine eventualele scumpiri, dar nici consumul gospodariei tale. Aplica rapid metode deja testate de alti consumatori pentru a reduce bugetul alocat intretinerii, dar si consumul de curent electric ca atare.

Consiliul Mondial al Energiei a stabilit ca indicii consumului de energie electrica demonstreaza nivelul de dezvoltare si dinamism al economiei unui stat. Conform studiilor WEC, Romania se afla printre tarile cu un consum mediu al energiei electrice, de 1.674 kWh/gospodarie. Cu toate ca acesta a crescut constant incepand cu anul 2000, tara noastra se afla inca in randul statelor mai putin dezvoltate. De acest lucru este responsabila, in principal, economia si slaba functionare a industriei, care nu este consumatoare de curent electric, deci, implicit, nu produce. Astfel, principalii consumatori devin indivizii si gospodariile, care consuma si platesc diferit per kw consumat, din cauza liberalizarii pietei de energie electrica. In schimb, marii consumatori si producatori nu exista, motiv pentru care Romania ramane si la acest capitol spre coada clasamentului.

Populatia, insa, cauta solutii prin care sa reduca orice cheltuiala de intretinere a casei. Afla si tu din acest articol care sunt schimbarile pe care trebuie sa le faci, daca vrei sa platesti mai putin la lumina pentru acelasi numar de kw consumati:

  • Light bulb, in a hand

    Pentru inceput, este bine sa verifici daca exista scurgeri de curent in bloc sau in zona in care locuiesti. Pentru a preveni orice risc, inlocuieste toate prizele si intrerupatoarele vechi din locuinta ta cu unele noi, pe care le poti achizitiona rapid de pe pagina https://www.catenaelectric.ro/categorie-produs/aparataj-schneider-electric/aparataj-prize-intrerupatoare-aparataj-schneider-electric/ si pe care sa le schimbi fara ajutor. Nu doar ca vor functiona mai bine, insa cu ajutorul lor vei evita problemele provocate de infrastructura electrica.

  • Pentru o reducere considerabila a cheltuielilor de intretinere, schimba acum becurile normale cu led-uri. Pe cele mai bune le poti comanda chiar de aici si vei constata din prima clipa nenumaratele avantaje pe care ti le aduc. In primul rand, becurile cu led emana o lumina asemanatoare cu cea naturala, ce nu oboseste privirea. Mai mult, fiind fabricate cu ajutorul unei tehnologii noi, deosebite, acestea consuma cu pana la 4 ori mai putin si sunt de pana la 5 ori mai rezistente decat becurile pe care le ai deja in casa. Vei fi, astfel, scutit de alte investitii curente.
  • Daca locuiesti la casa, poti renunta chiar de astazi la utilizarea energiei electrice, optand pentru cea regenerabila. Obtine curent direct de la soare cu ajutorul panourilor solare pe care le montezi rapid pe acoperis sau in gradina. Acestea vor produce tot necesarul de electricitate de care ai nevoie, fara ca tu sa iti mai faci vreodata griji cu privire la facturi.

Urmeaza aceste recomandari testate in prealabil, pentru a te scuti de plata facturilor interminabile la curentul electric. Cu doar cateva mici interventii poti face economiile pe care ti le-ai dorit dintotdeauna.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *