Daca detii o activitate in domeniul prelucrarii lemnului, in mod automat ai nevoie si de cele mai bune instalatii de lucru, cu ajutorul carora sa poti executa cea mai buna materie prima sau cele mai bune produse. Prin oferirea unei calitati conforme cu standardele legale aflate in vigoare, iti poti creste stima de sine, numarul de clienti si cel de investitori, astfel incat afacerea ta poate cunoaste intr-un timp redus o crestere de proportii atat din punct de vedere al recunostintei pe piata, cat si in ceea ce priveste veniturile.
Asadar, echipamentele de lucru au un rol foarte important, caci o activitate industriala de profil impune numerosi pasi de lucru si numeroase sarcini care, deseori, nu pot fi derulate in acelasi mod sau cu aceeasi precizie de catre oamenii de rand. In plus, aceste echipamente eficientizeaza si reduc intreg procesul de lucru, ceea ce inseamna economii diverse.
Si pentru ca la WoodExpert gasesti cele mai bune echipamente dedicate industriei de prelucrare a lemnului, astazi dorim sa-ti vorbim si despre o serie de echipamente circulare cu masa mobila.

Ce este un echipament circular cu masa mobila si cum influenteaza procesul

Prin echipament circular cu masa mobila se descrie un echipament a carei punct principal de lucru sau masa pe care se va opera materia prima si/sau produsul finit poate fi ajustat in mod automat sau manual, dupa preferinte. Acest lucru influenteaza evident intreg procesul, de la cresterea duratei de eficienta, cresterea preciziei si in speta, obtinerea unui produs finit de o calitate net superioara. Astfel se pot injumatati procesele manuale desfasurate de catre angajati, care ar putea fi dificile, anevoioase si care ar putea scadea productivitatea.
Iata si cateva dintre cele mai importante echipamente de acest gen:

? Fierastraul circular

Fierastraul este o componenta esentiala din fluxul tehnologic de prelucrare a lemnului (si nu numai). Iar un fierastrau circular cu multilame ajuta la finisarea perfecta a unor panouri de lemn prin intermediul unor simple comenzi digitale. Practic operatorul are la dispozitie un calculator prin intermediul caruia reda comanda, urmand ca echipamentul sa execute majoritar procesele de lucru.

? Sistemul de alimentare

Un alt utilaj extrem de important poate fi si acest sistem automatizat de alimentare. Depozitarea neconforma a unor cantitati mari de materiale prime si prelucrarea acestora in limite mult mai reduse spre deosebire de necesarul cererii de pe piata/de la producator si respectiv, in raport cu capacitatea liniilor de prelucrare principale, poate duce la alterarea materiei prime sau scaderea calitatii.
Insa, un astfel de sistem de alimentare se asigura ca mentine cantitatea optima de materie prima in conditii ideala, alimentand dupa cerinte liniile de prelucrare exact atunci cand este nevoie.

? Sistem automat de taiere

Deopotriva, acest echipament poate fi definit de fapt ca o adevarata linie de productie, facilitand derularea a 5 procese de baza: transportul materiei prime, alimentarea liniei de productie cu materia prima, compartiment de indepartare a scoartei, o masa de compensare, respectiv o banda de transport si un terminal de operare. complexa ajuta la finisarea perfecta a produselor dorite prin procesarea corespunzatoare a lemnului.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *