images (43)

Drew Blyth Barrymore s-a nascut la data de 22 februarie, 1975 in Culver, California, fiind fiica actorului american John Drew Barrymore si a lui Ildiko Jaid Barrymore o actrita in devenire. Parintii lui Drew au divortat imediat dupa nasterea ei. Are un frate vitreg John Blyth Barrymore tot de profesie actor, si doua surori vitrege, Blyth Dolores Barrymore si Brahma Blyth Barrymore. Stra-strabunicul din partea tatalui ei, a fost actorul John Drew

de origine irlandeza care a imigrat in Statele Unite in secolul al 19-lea. Barrymore a avut privilegiul de-a se naste intr-o familie cu o respectabila traditie in cadrul cinematografiei, datand de mai bine de 200 de ani. Stra-strabunicii ei John Drew, Loisa Lane Drew, strabunicii Maurice Barrymore si Georgie Drew Barrymore, Maurice Costello si Mae Costello si bunicii ei, John Barrymore si Dolores Castello au fost cu totii actori foarte apreciati ai industriei cinematografice. John Barrymore a fost considerat cel mai reprezentativ actor al generatiei sale. De asemenea este fina lui Steven Spielberg. Primul sau nume, Drew, a fost numele de fata al strabunicii ei din partea tatalui, Georgie Drew Barrymore; celalalt nume, Blyth, a fost numele mic initial al strabunicului ei, Maurice Barrymore, cel care a pus bazele dinastiei.

Cariera lui Barrymore a inceput la frageda varsta de 11 luni cand a fost aleasa pentru o reclama pentru mancare de caini. Debutul in cinematografie l-a facut odata cu filmul Altered States (1980) in cadrul caruia a jucat un rol destul de mic. Celebritatea a cunoscut-o un an mai tarziu cand a fost aleasa sa joace rolul surorii mai mici a lui Eliott, in filmul E.T. the Extra-Terrestrial. In anul 1984, Drew a primit o nominalizare la premiile Golden Globe, pentru rolul jucat in pelicula Irreconcialable Differences.

Celebritatea a luat-o prin surprindere pe tanara actrita, de aici aparand si problemele ei. Devenise deja un client fidel al cunoscutului local Studio 54, fumand tigari de la noua ani, consumand alcool la varsta de unsprezece ani, fumand marijuana la doisprezece ani si prizand cocaina la treisprezece ani. A fost internata intr-un centru de dezintoxicare de doua ori: la treisprezece si paisprezece ani. Aceasta perioada dificila din viata ei, a fost descrisa in autobiografia lansata in 1990 denumita „Little Girl Lost”.

In adolescenta tarzie, Barrymore si-a creat o noua imagine, jucand rolul unei tinere adolescente seducatoare in pelicula Poison Ivy (1992), care a reprezentat un esec la incasari, dar a devenit un film indragit pentru cei care urmareau filme prin cablu. In acelasi an, la varsta de saptesprezece ani, a pozat nud impreuna cu logodnicul sau de atunci, Jamie Walters, pe coperta revistei Interview. In anul 1993, Barrymore a obtinut o a doua nominalizare la premiile Goden Globe, pentru rolul jucat in serialul tv, Guncrazy. Actrita a mai pozat nud si pentru editia din ianuarie 1995 a revistei Playboy. La cea de-a 20-a aniversare a lui Drew Barrymore, Steven Spielberg i-a oferit drept cadou o patura pe care scria „Imbraca-te”. Atasate, erau pozele ei din Playboy, prelucrate de catre departamentul artistic al lui Spielberg, astfel incat in toate Drew aparea imbracata. Aceasta a fost perioada in care actrita s-a dezbracat complet in cadrul a cinci filme pe care le-a realizat. Memorabila, este aparitia actritei intr-una din emisiunile Lui David Letterman cand, la un moment dat, s-a urcat pe biroul prezentatorului si i-a aratat sanii, stand cu spatele la camerele de filmat. Gestul a fost ocazionat de sarbatorirea zilei de nastere a lui Letterman.

Printre filmele ce-au urmat in cariera artistica a actritei se numara: Boys on the Side (1995), Scream (1996), Wishful Thinking (1996), The Wedding Singer (1998), Home Fries (1998), Never Been Kissed (1999), Charlie’s Angels (2000), Riding in Cars with Boys (2001), Charlie’s Angel’s: Full Throttle (2003), 50 First Dates (2004) si Fever Pitch (2005).

Pe data de 3 februarie 2004 a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame. In anul 2007, Barrymore a aparut in filmele Music and Lyrics si Lucky You. Pe data de 3 februarie 2007, Barrymore gazduit emisiunea Saturday Night Live, pentru a cincea oara, fiind cea de-a doua gazda feminina care a facut acest lucru dupa Candice Bergen si ramanad cea mai tanara celebritate ce a aparut in cadrul show-ului, prima sa aparitie avand loc la varsta de sapte ani. In anul 2006 a fost declarata una dintre actritele cu salariile cele mai mari de la Hollywood.

Pe 11 aprilie 2007 a devenit imaginea companiei de cosmetice CoverGirl. A ocupat primul loc in clasamentul People din aprilie 2007, cu cei mai frumosi oameni din lume. In luma mai 2007, a devenit Ambasadoarea Impotriva Foametei in cadrul programului „World Food” al Natiunilor Unite si pe 3 martie 2008, a donat 1 milion de dolari pentru acest program. In iunie 2007, Gucci a facut anuntul conform caruia, Barrymore devenea noul reprezentant al liniei de bijuterii a companiei.

Barrymore a fost maritata timp de o luna in anul 1994 cu Jeremy Thomas, un proprietar de bar . Cea de-a doua casatorie a fost cea cu Tom Green, mariaj ce s-a incheiat la data de 15 octombrie 2002. A urmat o relatie de cinci ani cu membrul trupei Strokes, Fabrizio Moretti, incheiata pe 10 ianuarie 2007. S-a mai vazut cu Justin Long insa despartirea a fost confirmata in iulie 2008.

Sursa: http://www.cinemarx.ro

Ramona Lengyel

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *