hqdefault

Una din opt femei din Romania risca sa faca cancer pe parcusul vietii.
Momografia este metoda traumatizanta, irandianta si fidelitatea metodei este proasta. Puteti face ecografie de parti moi sau de sani. La femei cel mai frecvent este cancerul de san, urmat de cancerul de col uterin si cel de uter. La barbati cea mai mare frecventa o are cancerul de plamani, urmat de cancerul de stomac si de prostata.
Orice boala a stilului de viata (diabet zaharat, cancer) se poate vindeca pe cale naturala. Sucul de morcovi are o forta anti-cancer exceptionala, dar nici pe departe cea mai puternica forta anti-cancer. Sucul de varza rosie este macar de 100 de ori mai puternic, s-ar putea si mai puternic.
Cancerul pulmonar cu celule mici, cancerul pancreatic si melanomul malign (un cancer de piele) sunt cancerele care merg cu cea mai mare viteza si zob fac absolut tot.

Se estimeaza ca pana in anul 2025 cancerul va reprezenta prima cauza de deces pe plan mondial. Momentan este a doua cauza de deces, insa in Romania, de peste 10 ani, este prima cauza de deces. La fiecare 3 secunde pe planeta moare o persoana din cauza cancerului. La fiecare 5 secunde pe planeta moare o persoana din cauza fumatului. Una din cinci peroane risca pe parcusul vietii sa faca cancer.

Ce inseamna cancerul
In corpurile noastre in fiecare zi se formeaza, nu va speriati, intre 1000 si 10000 de celule canceroase. Daca mai mult de 4 luni apararea corpului la noi este drastic scazuta, celulele canceroase incep sa se inmulteasca acolo unde s-au format. Orice substanta care atinge nucleul celular si determina ca diviziunea celulara sa se faca alterat poate oricand sa ma trimita in cancer. Un mm de tumora inseamna cateva milioane de celule canceroase. Poate fi decelat cancerul prin ecografie, mai putin prin radiografie, abia cand tumora are minim 1,5-2 mm. Celula canceroasa nu este ca si toate celulele corpului. Orice organ al corpului este de un altruism teribil. Nu si cancerul. Cancerul este interesat de propria dezvoltare. Isi atrage vase si nervi ca sa se dezvolte doar el pe seama corpului, neintersandul faptul ca s-ar putea sa secatuiasca organismul de minerale, vitamine, proteine, glucide, lipide si sa determine chiar moartea organismului.
Daca intr-un anumit tesut sau organ decelam anumite celule canceroase prin anumite metode specifice dar nu putem sa localizam o anumita tumora, ne gasim in stadiul 0 de cancer. Daca tumora este pana in 2-3 cm, fara a prinde ganglionii din jur, ne gasim in stadiul 1 de cancer.
Daca tumora a prins si ganglionii din jur, suntem in stadiul 2. Daca prinde ganglioni la distanta suntem in stadiul 3, iar daca are determinari secundare in creier, oase, rinichi, ficat
si alte zone, suntem in stadiul 4 de cancer. Coenzima Q10 se da in preventie si nu in terapie anticancer intrucat intensifica metabolismul.

Simptomele generate de cancer
Cancerul poate evolua pana in stadiul 4 fara niciun simptom. Se pot face ca analize: markeri tumorali(?) Analiza CEA: daca are valoare sub 2 nu exista cancer. Fumatorii pt avea pana in 10 aceasta valoare.
Exista tumori latente. In abdomen se formeza anumite dezvoltari tumorale dupa varsta de 20 si ceva de ani (ami ales la persoanele obeze) Daca noi consumam alimente cu factor de creste ( produsele lactate, radacina de ginseng, fulgii de cereale sau cerealele germinate, laptisor de matca), acesti factori pot determina trezirea tumorilor latente. La o persoana vegetariana TOTALA nu mai exista tumori latente in corp dupa 3 ani de vegetarin total. O persoana vegetariana total poate sa consume laptisor de matca, germeni de cereale si radacina de ginseng in siguranta.

Ce manifestari ne pot duce cu gandul la cancer
O persoana care scade necontrolat in greutate, dar nu a intrat intr-o cura de slabire.
Pielea unei persoane incepe sa se pigmenteze cam ciudat.
Tuse care nu mai inceteaza
Orice fel de sangerare in afara ciclului menstrual si in afara unei lovituri sau unei rani
Subfebrilitati sau febra
Frisoane, pneumonie repetate
Tulburari de urinat, de defecatie, de tranzit intestinal
Diverse manifestari renale

1. Nivelul antioxidant este extrem de jos al sangelui. Trebuie crescut prin sucuri de fructe si legume.
2. Orice persoana vegetariana totala crudivora si normo-ponderala nu face cancer.
3. Orice aliment care induce aciditate in corp poate in timp sa genereze cancer. Cancerul nu se dezvolta in mediu bazic. Corpurile noastre au fost facute bazice. Orice aliment care introduce aciditate in corp (orice aliment de origine animala, muraturile, otetul, dulciurile concentrate, painea alba, fructele necoapte, orice lucru acru) produce cancer. Cancerul nu se dezvolta in mediu bazic. Alcoolul genereaza aciditate in corp.
4. Raportul acizi grasi Omega 6 / Omega 3 trebuie sa fie 3:1, dar e bine sa fie sub.
5. Un factor major de protectie este apa saracita in deuteriu. Toate produsele de origine animala concentreaza deuteriu. Sucurile naturale de fructe si legume nu contin deuteriu.
Faceti obicei zilnic sa consumati sucuri naturale de fructe si legume si aveti astfel o protectie excelenta contra cancerului, faceti un ten exceptional si nu o sa va aratati varsta din buletin.
Diabetul si obezitatea sunt stari precanceroase.

Exista in anumite plante anumite substante care dau distrugere tumorala directa; exista alte substante care  distrug vasele care alimenteaza tumora.
-Soia are 2 substante care distrug vasele care alimenteaza tumora
-fructele si legumele negre
-uleiul de in
-varza distruge vasele care alimenteaza tumora

Exista substante care determina cresterea numarului de limfocite, globule albe
Exista 3 alimente care distrug stratul protector de fibrina(extern) al tumorii: kiwi, ananas, papaya
Exista 3 alimente ce stimuleaza cele 3 enzime de forta din ficat ca si propriul corp sa distruga tumora.

Factori declansatori:
-fumatul (30%)
-sedentarismul (>30%)
-alimentatia (30%)
-stresul (9%)

Tot ce se prajeste este cancerigen, este sensibilizant respirator.
Afumaturile, traficul intens auto

Corpul nostru este bazic: PH 7.4 al sangelui (+/- 0.02) Orice aliment de origine vegetala induce bazicitate in corp, orice aliment de origine animala induce aciditate in corp.

Cancerul nu se dezvolta in mediu bazic.
Carti recomandate: Alimentatia inteligenta, Sudiu China
In produsele lactate exista o anumita proteina numita cazeina. Acesta este cel mai acidifiant produs de origine animala. Produsele lactate ar fi cel mai cancerigen produs de origine animala.

Produsele lactate contin factor de crestere.
Orice persoana care si-a depasit greutatea corporala, fiecare kg in plus peste greutatea normala inseamna 1 trimestru mai putin de viata. Tesutul gras nu sta degeaba. Cu cat e mai mult, cu atat face hormoni care in primul rand sunt cancerigeni si in al doilea rand, rad articulatiile.

Dulciurile concentrate (zahar, miere, bomboane, prajitura, torturi, compoturi, ciocolata) scad imunitatea generala. Mierea se consuma cu foarte multa moderatie.

Aceste dulciuri concentrate consuma din vitaminele si mineralele organismului si practic dau o stare cronica de deficit de minerale si vitamine, induc aciditate si pe acest fond cancerul poate oricand sa apara.

Aceste dulciuri concentrate consuma din vitaminele si mineralele organismului si practic dau o stare cronica de deficit de minerale si vitamine, induc aciditate si pe acest fond cancerul poate oricand sa apara.

Sarea in exces. Trebuie sa consumam cel mult 2- 2,5 grame pe zi.

Cand raportul potasiu sodiu din alimentatie nu mai este in favoarea potasiului si sodiul trece pe primul loc, alimentele devin cancerigene, CHIAR DACA sunt de origine vegetariana. Trebuie redus drastic consumul de sare. Reducerea cantitatii de sare scade si pofta de mancare. Sarea in exces duce la pierderea de calciu.

Grasimile. Grasimile saturate sau cele solide la temperature camerei cresc mult riscul de cancer de san la femei si de prostata la barbati.

Guma de mestecat este cauciuc impregnat cu cel putin 10 E-uri, cel putin 3 dintre ele sunt cancerigene.

Muraturile induc aciditate in corp si prin fermentare genereaza principala substanta pro-alergica- HISTAMINA-care genereaza substante cancerigene.

Stresul. O perioada de aceasta natura care se intinde mai mult de 3 luni genereaza cancer.

Consumul de cafea duce la osteoporoza.

Alte cauze:

Alcoolismul cronic, bauturile racoritoare la sticla de plastic, expunerea la radiatii( radiografii), tacamurile din aluminiu, aspirina ca si conservant, expunerea intempestiva la soare( intre orele 12,00- 16,30)

Cum ne putem proteja eficient impotriva cancerului

1. Exercitiul fizic- prin acesta, la nivelul ficatului se produc cele 3 enzime de baza anticancer.
2. Alimentatie vegetariana totala
3. Consumul de apa- ne ajuta sa eliminam deseurile toxice de metabolism
4. Somnul- intre 9-10 ore, dar san e culcam la cel tarziu ora 23,00
5. Mentinerea greutatii corporale( in valori normale)
6. Alaptarea la san, manifestarea iubirii in familie conduce la eliberarea de substante anticancerigene( cuvinte de apreciere
7. Frecventarea cu regularitate a locasurilor bisericesti
8. Aeroionizarea negative
9. Alimentecu forta mare impotriva cancerului:alimente galbene( morcovi, ardei, lamai, pepene,etc), alimente rosii( sfecla rosie-betazina, licopenul-in tomate- prin fierbere sporeste licopenul- consumat ori inainte, ori dupa, putin ulei pentru ca acesta se absoarbe bine in mediu lipidic, antocianin- forta de 10 ori mai puternica decat colorantul galben), alimente inchise la culoare(RESVERATROL- de 100-150 de ori mai puternic decat colorantul galben): mure, dude, coacaze, dar si varza de bruxelles, fructe si legume de culori cat mai intense. Evitati ceapa alba, varza alba, merele galben, grepfruit roz, struguri negri. Linte si fasole neagra.
10. SPIRULINA, SOIA, TOMATE, USTUROI, GREPFRUIT ROZ, CASTRAVETI, USTUROI, SUC DE VARZA ROSIE- ALIMENTE PRINCPALE ANTICANCER.
11. Cancer de colon: la persoanele preponderant consumatoare de produse animaliere.
12. Cancer de prostate: consumand tomate, evitand grasimile saturate, lactatele, consumand surse majore de zinc: nuci, castanet, etc.
13. Cancer de vezica urinara: cauza- consumul de cafea, cola
14. Cancerul cervical( zona genitala feminine): de consumat vitamina D, E, SELENIU.
15. Cancerul de pancreas: fasolea e recomandata
16. Cancerul de plaman: de consumat morcov, tomate
17. Cancer de stomac: multe fructe, unele condimente( ardeiul iute- in unele cazuri- cu multa moderatie)
18. Alimentele care contin zinc, cupru si mangan: NUCA- stimularea productiei de enzima anticancer. Aceasta scade dupa varsta de 35 de ani. Nucile se pot consuma la masa de dimineata, zilnic. Pudra de orz verde are cantitati enorme de acea enzima. Sucul stors din orz se va consuma in mai putin de 20 de minute deoarece oxideaza foarte repede. Peste 3 lingurite suntem in doza de anticancer.
19. Decoctul de salvie: face bine intestinului gros si stomacului.
20. Se va evita orice radiografie inutila, tomografie, etc.
21. Cura naturala vs. radiochimioterapia. Fiecare pacient alege ceea ce urmeaza sa faca.
22. Cura naturala este strict incompatibila cu radiochimioterapia.
23. Chimioterapia selecteaza tumori extrem de rezistente.
24. Cura naturala distruge doar tumora pe cand radiochimioterapia distruge si din celulele bune.
25. Cura naturala creste drastic apararea corpului pe cand radiochimioterapia o scade.
26. Cura naturala determina mentinerea in greutate si chiar cresterea, radiochimioterapia determina scaderea in greutate.
27. Efectele adverse sunt multiple si uneori de nesuportat in radiochimioterapie.
28. Cura naturala desfunda vasele, radiochimioterapia poate agrava alte afectiuni.
29. Costurile sunt teribil de mari pentru radiochimioterapie.
30. Eficienta tratamentului este mai mare in cazul curei naturale.
31. Terapia chirurgicala este necesara doar in cazuri exceptionale: compresii vasculare, nervoase, limfatice, etc.
32. Cura naturala are efect si in stadium 3 si 4 daca pacientul este corect si daca nu a urmat multe terapii radiochimice. Globulele albe sunt la nivel minim.

CONCLUZII
Cazuri speciale

Cancerul osos poate da probleme de tratament. Oasele asa au fost prevazute, cu vase de sange extrem de subtiri. Daca si modul de viata este nesanatos atunci vasele sunt si infundate.
O persoana vindecata de cancer va ramane pe viata dupa ce s-a vindecat cu dieta vegetariana totala 50-70% fiert, restul crud. Ea poate recadea oricand in stadiu final de boala. Celula canceroasa exista in corpurile noastre, dar se activeaza doar cand noi o alimentam.
Fiecare dintre noi poate sa nu aiba cancer. Cancerul nu este o fatalitate. El apare din cauza modului de viata gresit.
Vindecarea o da Dumnezeu cand vrea. In orice terapie trebuie luat in calcul si esecul ei, oricare ar fi acesta. Insa cura naturala are un procentaj mai mari de eficienta decat radiochimioterapia
Pacientii trebuie sa aiba o puternica MOTIVATIE DE A TRAI. Anturajul trebuie sa incurajeze pacientul, nu sa-l demoralizeze pentru ca poate sa transmita energia negative bolnavului.

 

Obezitatea
O persoana care deja si-a depasit greutatea corporala cu peste 20% are de 1,5 ori risc mai mare de a dezvolta cancer de intestinul gros la barbati si de 2 ori mai mare la femei. Frecventa cancerului colo-rectal creste cu 4% la fiecare 2 cm de circumferinta abdominala in plus. O scadere cu 10% a greutatii determina reducerea riscului cu 50% de a face cancer de san, in special la femei.

Cand o persoana este depistata cu diabet zaharat, primul lucrare care trebuie sa-l faca este colonoscopia. Diabetul se asociaza ca cresterea freceventei cancerului de colon. Scaderea in greutate la o persoana care a vut nivelul zaharului in sange bine controlat poate arata un cancer pancreatic.

Cu cat vom consuma mai multe grasimi solide la temperatura camerei (unt, untura, margarina, seu, slanina, nuca de cocs, avocado) cu atat creste riscul de a face cancer de san la femei si cancer de prostata la femei.

Dr. M?rginean Calin
medic specialist medicina muncii
medic specialist medicina generala
competenta medicina de intreprindere
atestat nutritie

Sursa: http://suntsanatos.ro

Ramona Lengyel

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *