images (68)

Adevarata diva a muzicii mondiale, ce a abordat in cariera ei diferite stiluri de muzica, cu acelasi imens succes,  de la R&B, soul, pop, disco si jazz, pe numele real Diane Ernestine Earle Ross s-a nascut in Detroit/ Michigan pe 26 martie 1944. fiind al doilea copil din 6 al cuplului Fred si Ernestine, de origine africo americana. De mica incepe sa cante in corul Bisericii baptiste si la numai 15 ani, alaturi de trei colege de liceu : Mary Wilson, Florence Ballard si Barbara Martin,  isi face prima trupa/ un grup vocal: ” The Primette” iar, un an mai tarziu, in 1960 formatia isi schimba componenta, devine trupa ” The Supremes”, cu care obtine un mare succes si scoate hitt-uri unul dupa altul :”Where did our love go”, „Baby love” sau „Stop! In the name of love” clasandu-se pe primele pozitii in topuri.

S-a lansat in cariera solo la inceputul anilor „70 , devine renumita si in nenumarate productii cinematografice:filmul biografic ” Lady Sings the Blues /1972, pentru care este nominalizata in 1973 (Best Actress in a Leading Role) la Academy Awards, USA,  drama „Mahogany„/ 1975 in rolul Tracy / Mahogany, alaturi de celebrul actor Anthony Perkins etc…  lucrand la aceste fime atat ca actrita cat si ca compozitoare a coloanei sonore etc.

A fost casatorita de doua ori: (1971 – 1977) cu Robert Ellis Silberstein si cu magnatul norvegian  Arne Naess Jr.(1985 – 2000) si este mama a 4 copii:

– actrita Rhonda Ross Kendrick (din relatia ei cu producatorul Berry Gordy ) nascuta in 1971, in prezent deja nominalizata (Outstanding Younger Actress in a Drama Series)/1998 pentru interpretarea din ” Another Word”

– gemenele nascute in 1975 : actrita Tracee Ellis Ross detinatoarea a doua premii de AUR pentru (Outstanding Lead Actress in a Comedy Series) pentru interpretarea din ” Girlfriends”/2000 si producatoarea Chudney Ross

– actorul nascut in 1988 Evan Ross detinatorul in 2008 (Outstanding Actor in a Television Movie, Mini-Series or Dramatic Special ) pentru interpretarea din filmul Tv. ” Life Support”
A avut atat talent incat a avut de unde darui…
 In ultima perioada a avut si nenumarate conflicte cu legea, fiind acuzata de o serie de delicte minore. Pana in acest moment, vedeta a scapat de autoritatile americane, fiind nevoita, totusi, sa petreaca 48 de ore intr-o inchisoare din Connecticut.

Castigatoare a 12 premii Grammy, Detinatoarea AURULUI la Special Tony Award in 1977, producatoare muzicala si actrita nominalizata la Premiile Oscar a vandut peste 100 de milioane de discuri.

In plus, actrita a obtinut una dintre cele mai importante distinctii pe care le poate primi o personalitate artistica  in America :” Kennedy Center Honor” pentru reale calitati si talent desavarsit in lumea artelor.

Sursa: http://www.cinemarx.ro

Ramona Lengyel  

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *