Fie ca ne place sau nu, suntem responsabili pentru masinile noastre. Ca proprietari responsabili, este important sa ne indreptam atentia catre reciclarea pieselor auto vechi si chiar a autovehiculelor care nu mai functioneaza corespunzator. Suntem constienti ca intretinerea de baza a unui autovehicul implica de cele mai multe ori indepartarea si inlocuirea pieselor uzate sau mai vechi. Piesele deteriorate in accidente necesita si ele inlocuire ori chiar inlocuirea autovehicolului in intregime, in situatiile in care daunele sunt mult prea mari.
In loc sa aruncam piesele auto folosite sau deteriorate in cosul de gunoi, putem lua in considerare, mai degraba, varianta unor dezmembrari auto responsabile. Autovehiculele contribuie deja la cresterea poluarii in orasele aglomerate, insa cateva din componentele lor pot fi reutilizate la alte autovehicule. Constienti de importanta reciclarii pentru aceasta industrie, si pentru planeta noastra, este o prioritate pentru noi ca orice metal sau fluid sa fie reciclat corespunzator. Achizitionand piese auto second hand din parcul de dezmembrari faci partea ta de reciclare pentru planeta noastra, contribui la protectia mediului inconjurator si diminuezi cheltuielile de reparatie.
Dezmembrari auto responsabile – primul obiectiv in recuperarea automobilelor
Reconditionarea si refolosirea a reprezentat dintotdeauna pentru noi primul obiectiv in recuperarea automobilelor. Prin procesul de reciclare al masinilor limitam pe cat de mult posibil risipa resurselor noi, reducem poluarea si oferim posibilitatea de achizitionare a pieselor auto la un pret mai accesibil. Dupa depoluarea masinii prin eliminarea lichidelor si a sistemelor de siguranta, se dezmembreaza motorul, transmisia, toate elementele de mecanica, suspensie si franare, respectiv, tot ce se afla la interior, dar si piesele de caroserie.
Absolut toate componentele si piesele de schimb ce pot fi refolosite sunt demontate cu atentie si testate, ca apoi sa fie clasificate pe categorii si inregistrate intr-un sistem informatic. Pieselor demontate ce pot fi reutilizate le sunt atribuite coduri si informatii despre tipul si modelul masinii la care se potrivesc, iar toate aceste note sunt apoi introduse in baze de date electronice, pentru ca ulterior sa fie identificate si verificate corespunzator din punct de vedere tehnic.
Reciclarea materialelor uzate
Respectam intocmai legislatia relevanta privind mediul, sanatatea si securitatea in munca, cooperand in mod constant cu autoritatile competente de pe teritoriul tarii noastre. Pentru a minimiza emisiile nocive care rezulta din activitatile noastre cautam sa reducem pe cat de mult posibil pierderile de materii prime si energie prin reciclarea materialelor nocive, respectiv a deseurilor. Prin reciclarea autovehiculelor valorificam materialele uzate pentru a le folosi in productia de materiale noi, scopul principal constand in limitarea utilizarii resurselor naturale si utilizarea mult mai eficienta a acestora. Prin reciclarea deseurilor/materialelor din dezmembrari contribuim la reducerea poluarii aerului si a apei de suprafata, limitand emisia de gaze nocive.
Dupa inventarierea pieselor din dezmembrari reutilizabile, autovehiculul este depoluat, eliminandu-se din acesta toate substantele nocive mediului: uleiul de motor, antigelul, combustibilul, lichidul de racire si nu numai. Toate aceste substante sunt depozitate apoi in containere si transferate catre companiile responsabile cu reciclarea. De asemenea, sunt trimise catre reciclare alte elemente considerate periculoase pentru mediul inconjsurator, precum bateria, piese ce contin mercur si electronicele, geamurile, cauciucurile ori alte piese auto ce contin sticla sau plastic. Gama materialelor care pot fi reciclate este una mare – echipamente electronice, sticla, hartie, metal, plastic, textile, uleiuri uzate, etc. – iar cea mai eficienta forma de reciclare este reutilizarea componentelor si pieselor auto provenite din dezmembrarea oricarui vehicul prematur scos din uz la un autovehicul nou pe linia de montaj.