images

 

Nu multi dintre noi au ajuns acolo…pana acum!
Cu totii cautam Libertatea! Dupa cum stim insa, adevarata Libertate vine din interior. Ceea ce percepem noi din exterior ca fiind realitate, este foarte strans legata de hartile noastre interne despre Libertate. Din cand in cand, anumite ganduri ne ingradesc sentimentul Libertatii.
Aceste ganduri sunt credinte pe care ni le-am insusit poate cu ani in urma, iar acum…sunt invechite…!

 

Uneori gandurile ne sunt pur si simplu incetosate de anumite perceptii defectuase.

 

Reconfigureaza-ti realitatea!
Unul din lucrurile uimitoare legate de”a trai prezentul” este acela ca avem la dispozitie o multitudine de metode si tehnici pentru a ne reconfigura realitatile intr-un mod ce ne permite sa experimentam din ce in ce mai multa Libertate!

 

Asadar, pe parcursul acestei calatorii, calatoria pe calea Libertatii, observa ce schimbari se contureaza in mintea ta. Deoarece, si cea mai mica schimbare genereaza noi sentimente de Libertate.
Iti amintesti de acele imagini, fotografii care creau iluzie optica? La prima vedere pareau a fi o singura imagine, apoi insa, pe masura ce continuai sa privesti si sa schimbi unghiul din care te uitai, aparea surpriza! Inca o imagine!

 

Modificare… printr-o noua perspectiva
Te poti raporta la aceasta si in ceea ce priveste perspectivele pe care le ai asupra lucrurilor sau evenimentelor din viata ta. Noile perspective pot fi foarte puternice…si nu este neaparat nevoie sa vezi lucrurile dintr-un punct de vedere total diferit. O mica schimbare a perspectivei poate aduce cu sine modificari profunde.

 

Daca ar fi sa-ti amintesti de o situatie recenta in care ti-ar fi placut sa actionezi intr-un alt mod, poti sa vezi situatia dintr-o alta perspectiva???
Ce-ar fi sa o privesti ca si cum ai viziona un film? Sau, ce noi perspective s-ar contura daca ai vedea situatia prin ochiul unui vultur urias…? Sau al unui soricel de camp? Sau….prin sutele de ochi ai unei muste….cu multiplele ei perspective…?

 

Exerseaza! Acest tip de exercitiu de vizualizare iti descatuseaza creativitatea si-ti permite sa ai o perspectiva mai clara la fel cum si inconstientul dezvaluie informatii ascunse cu timp in urma.
Este vorba despre diferitele “pozitii ale perceptiei” si exista o multitudine de exercitii care te pot ajuta sa folosesti aceasta tehnica in mod constient.

 

Folosindu-ti mintea tot mai mult, va creste si increderea in propriile abilitati. Pe masura ce aceasta incredere va spori, vei deveni tot mai capabil sa faci mai usor acele schimbari pe care le doresti. Prin urma va creste si respectul de sine si poate ii vei inspira si pe altii cu noul tau… Simt al Libertatii!

 

Dupa un articol de Colin G. Smith

 

 

 

Ramona Lengyel

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *