Un accident se poate intampla oriunde, indiferent unde va aflati. Un caz neprevazut este intotdeauna neplacut si, uneori, poate sa afecteze intreaga viata. Daca dvs. sau o persoana apropiata dvs. devine victima unui accident, merita sa cunoasteti legea din tara respectiva pentru a sti cum sa procedati in solicitarea despagubirilor.

Despagubirile in Marea Britanie pentru prejudicii aduse sanatatii pot atinge sume foarte diferite in functie de gravitatea prejudiciilor aduse. Important este faptul ca, in Marea Britanie, despagubirile se cuvin nu numai pentru prejudiciul in sine, ci si pentru alte daune suferite de victima.

Cand sunt cauzate cel mai adesea prejudicii legate de sanatate?

Am putea crede ca toate statele membre ale Uniunii Europene au legi similare, dar nu este intotdeauna asa. In cazul despagubirilor, ceea ce poate fi foarte dificil de solicitat in tara noastra in Marea Britanie acest lucru este posibil si asta doar daca stim cum sa gestionam intreaga procedura. Din analiza statisticilor rezulta ca cel mai mare numar de cereri de despagubiri sunt acelea pentru accidentele rutiere. Daca un incident pe sosea nu este o simpla coliziune si se soldeaza victime, apare problema prejudiciilor aduse sanatatii. Accidentele in locurile publice si la locul de munca pot avea repercusiuni asupra sanatatii atat celei fizice, cat si celei psihice. Fiecare dintre acestea sunt grave si orice persoana are dreptul sa ceara despagubiri legate de aceste aspecte.

Ce includ despagubirile?

Se pot obtine despagubiri pentru leziuni mai usoare, cum ar fi dislocari sau fracturi ale membrelor, dar exista si pentru leziuni mult mai grave, cum ar fi accidentari ale coloanei, amputari ale membrelor, leziuni interne ale organelor. Puteti solicita despagubiri in fiecare dintre aceste cazuri. Cu toate acestea, valoarea sumei platite va fi diferita si puteti solicita alte beneficii suplimentare. In functie de situatie, in afara de compensatia de baza, pot fi rambursate cheltuieli legate de tratament si de reabilitare. Puteti solicita, de asemenea, plata integrala a salariului pentru zilele de incapacitate temporara de munca sau pensie de invaliditate in cazul in care prejudiciile aduse sanatatii sunt permanente.

Cine poate solicita despagubiri si de la cine puteti primi ajutor?

Pentru a solicita despagubiri pentru prejudicii legate de sanatate in Marea Britanie, nu aveti nevoie de asigurare suplimentara. Oricine este o parte vatamata poate solicita despagubiri. Cu toate acestea, intreaga procedura implica completarea formularelor corespunzatoare si transmiterea acestora catre institutiile corespunzatoare. In plus, trebuie sa colectati cat mai multe dovezi posibile pentru a confirma incidentul si faptul ca persoana a suferit, de fapt, prejudicii legate de sanatate. Datorita diferentelor dintre reglementarile juridice dintre tari, este recomandat sa se apeleze la companii precum Insito Despagubiri UK, care vor avea grija de toate proccedurile in numele dumneavoastra. Nu este nevoie ca persoana care a suferit prejudicii legate de sanatate sa fie expusa unui stres suplimentar, deoarece, incepand de la completarea documentelor pana la declaratii si procese, specialistii se ocupa de intregul caz de la A la Z. Suma despagubirilor in Marea Britanie este mult mai mare decat in Polonia si nu merita sa renuntati doar pentru ca nu va cunoasteti drepturile ce vi se cuvin sau ca nu cunoasteti limba. Este mult mai usor sa luptati pentru drepturile dvs. atunci cand luati legatura cu un consultant care este familiarizat cu astfel de cazuri.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *