download (41)

Delia s-a nascut la 7 februarie 1982 in Bucuresti si in acest moment se numara printre cele mai cunoscute soliste de muzica usoara de la noi. A mostenit talentul muzical de la mama sa Gina, care a cochetat de asemenea cu muzica.

Ii place si sa danseze dar a dorit sa faca o cariera in muzica. In clasa a VI-a, a studiat flautul. Canta de cand era mica. A absolvit liceul de muzica Dinu Lipatti. Cei cinci ani de pian si studiile de flaut pe care le-a urmat cantareata nu au fost in zadar, aceasta reusind in cele din urma sa isi cladeasca o cariera notabila in muzica.

Debutul artistic l-a facut in cadrul trupei N&D alaturi de Nick, iar impreuna au lansat doua albume foarte populare pentru acea vreme, „Nu vreau sa te pierd” si „Nu e vina mea”. Dupa despartirea de N&D, in 2003, cariera  solo a artistei a cunoscut ocrestere continua iar in 2007 are loc lansarea albumului „Listen Up”. In lista melodiilor de pe album se gasesc si piesele „Sufletul meu” dar si „Secretul Mariei”, piesa in colaborare cu Smiley.

La lansarea albumului pentru prima data pentru public, Delia a cantat cu band. Atmosfera a fost intretinuta de Connect-R, un prieten foarte bun de-al artistei. Momentul special oferit de Delia invitatilor a fost un duet improvizat pe loc cu mama sa, cantareata Gina Matache. A avut un succes mare si in perioada cand canta in trupa N&D, insa a reusit sa se faca mai mult remarcata in cariera solo.

Sursa: http://biografii.famouswhy.ro/delia_matache/

Ramona Lengyel

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *