Dee-Snider

Dee Snider  s-a  nascut pe 15  , 19515 in Massapequa, Long Island, New York este un cantaret, scenarist personalitate radio si actor, fiind foarte cunoscut pentru activitatea sa de vocalist in trupa de metal Twisted Sister.Este cotat pe locul 83 in lista celor mai buni vocalisti metal a tuturor timpurilor. In clasa a opta a facut parte dintr-o trupa care facea coveruri dupa Black Sabbath.

In 1976 s-a alaturat trupei nou formate Twisted Sister si a devenit rapid omul lor de baza, imaginea trupei si cel care le scria majoritatea pieselor.Astfel a lamsat primul album in America in 1982 care se intitula ”Under the blade”.De atunci trupa a a adunat un numar foarte mare de fani in perioada heavy-metal si inca scoate albume foarte bune participand la mari festivaluri de muzica.

Din anul 1997, Dee Snider este gazda emisiunii radio ”House of hair”, iar in anul 1998 a lansat o melodie ”The Magic of Christmas Day (Good Bless Everyone)”, care a aparut si pe albumul cantaretei Celine Dion.Snider este casatorit cu sotia lui Suzette din anul 1981 si au impreuna 4 copii.Acesta este crescut in stil catolic si el inca mai adera la convingerile acestei religii.Nu fumeaza, nu bea si nu se drogheaza.

Stilurile sale muzicale acopera o larga varietate de metal, glam metal, chiar si shock rock.Este activ din anul 1974.

Sursa: http://www.cinemarx.ro

Ramona Lengyel

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *