Doua mirosuri ale orasului iti taie pofta de mancare si de viata: de canalizare si de ghena de gunoi vara, cand temperaturile fac ca resturile menajere sa intre in descompunere.
Mi s-a intamplat sa ma duc in vizita la cineva la bloc si sa fiu nevoita sa tin mainile la nas de la intrarea in imobil, pana la usa. Am crezut ca in casa voi scapa, dar cum deschidea usa la baie sau la bucatarie, mirosul ma urmarea.
In mod sigur mirosurile pestilentiale sunt asociate cu colonii de microbi, cu bombe ecologice gata sa explodeze langa noi si sa produca dezastrul, de aceea se impune inlaturarea lor urgenta si evident a cauzelor care le produc. Mirosul de canalizare are nu numai impact vizual (provoaca usturimi ale ochilor, lacrimari, incetoseaza privirea) si olfactiv (iti usuca narile si plamanii), ci afecteaza intreg organismul: ficatul, stomacul (stari de voma, de greata) si creierul.
Impactul asupra sistemului nervos poate fi logic explicat: creierul constientizeaza pericolul pe care il reprezinta acel semnal olfactiv pentru organism si intra in panica.
De ce sa se ajunga aici, cand exista servicii decolmatare canalizare.
De infundarile conducte canalizare suntem vinovati prin felul nostru de a ne purta neglijent: grasime aruncata in vasul de toaleta sau chiuveta, bucati mari de hartie igienica puse in vasul de wc, diferite obiecte scapate in vasul de toaleta: de la betisoare de urechi, la unghiere si forfecute de unghii. Cate jucarii ale celor mici nu ajung in conducte fie din cada, fie ca le-au scapat in vasul wc si duse au fost.
Toate acestea se aduna in conducte si actioneaza in timp. Firele de par parul uman pot forma obstacole sau dopuri pe conducte fiindca aduna mizerii si obiectele pierdute accidental in sistemul de canalizare.
Profesionistii de la Aquaactiv.ro dispun si de echipamente si de priceperea necesara pentru a oferi clientilor cele mai bune servicii de desfundare canalizare mecanizata, curatare si spalare mecanizata si reabilitarea retelelor de canalizare ca mirosul insuportabil sa nu mai invadeze orasul. De dragul copiilor, primarii marilor orase ar trebui sa recurga preventiv la astfel de operatiuni. Este inuman sa ne lasam copiii sa se joace sau sa doarma in camere cu miros oribil!
In general decolmatarea se face cu jet puternic de apa si se recomanda ca acolo unde este posibil sa fie urmata si de curatare si spalare mecanizata a retelei.
In orice anotimp, mirosul de canalizare este deranjant, dar decolmatarea se face mai usor de primavara pana toamna la aparitia ploilor si a ninsorilor, fiindca accesul la canalizari nu este restrictionat de intemperii. Este de datoria noastra, a oamenilor gospodari si responsabili, sa ne tinem orasul curat si sa avem grija de aerul pe care il respiram.
Nu conteaza cat costa decolmatatul, vidanjarea sau spalarea mecanizata a conductelor si a puturilor absorbante! Sanatatea copiilor nostri si a noastra valoreaza mai mult, de aceea sa tinem legatura cu firma prezentata mai sus fiindca ofera servicii de calitate premium cu promptitudine.
Poate ca intr-o zi, serviciile de vidanjare-colmatare vor fi digitalizate, incat va fi suficient sa se declanseze un senzor si sa ne pomenim cu specialistii la poarta. Pana atunci insa sa tinem la salariatii firmei Aquaactiv.ro!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *