Un prieten foarte bun de al meu a avut nevoie de o refinantare pentru un credit mai vechi . A cautat cea mai buna solutie la banci si in cele din urma a optat pentru serviciile oferite de ING Bank. A fost foarte incantat de modul in care a fost tratat si momentan s-a pus din nou pe picioare din punct de vedere financiar. Mi-a zis ca incearca sa isi gestioneze mai atent banii si sa fie sigur de faptul ca reuseste sa-si plateasca la timp toate datoriile.

El are un credit pentru ca si-a cumparat o locuinta. Si eu vreau sa fac la fel si nu ma sperie faptul ca e posibil ca la un moment dat sa am nevoie de refinantare pentru un credit. Dimpotriva, ma bucura faptul ca exista astfel de solutii.

Am facut de curand un calcul si mi-am dat seama ca e mult mai bine daca mi-as cumpara o locuinta prin programul Prima Casa de la ING, decat sa stau cu chirie. Cu chirie e foarte bine deoarece ma pot muta oricand vreau, reparatiile care nu sunt din vina mea le plateste proprietarul, daca nu mai am bani de platit chiria la un apartament cu doua camere ma mut la garsoniera si asa mai departe.

Insa, anii trec si nu vreau ca dupa 30 de ani sa raman cu nimic. E greu sa pun bani deoparte si in acelasi timp sa platesc o chirie. Chiria e mai mare cu vreo 400 de lei decat daca as plati rata la banca. La un simplu calcul mi-am dat seama de faptul ca in doi ani de cand stau cu chirie am platit proprietarului 16200 lei. Mi se pare o suma destul de mare. Nu merg pe principiul ca imbogatesc proprietarul, insa, parca vreau sa investesc intr-un apartament care e al meu.

Vreau sa-mi cumpar un apartament nou, sa-l mobilez cum imi place si sa simt si eu ca apartin cu adevarat unui loc. Vreau sa ma simt acasa cu adevarat si chiria nu imi ofera acest sentiment.

Deja am luat legatura cu cei de la ING. Stiu ce documente trebuie sa duc, stiu suma de bani de care am nevoie. Am inceput deja sa vizitez zonele cu blocuri noi din oras si sper ca in 3-4 luni de zile sa ma bucur de locuinta mea si sa am si eu un loc pe care sa-l pot numi cu adevarat acasa.

Daca si tu esti interesat/a de programul Prima Casa de la ING, pe ING.ro ai toate detaliile.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *