Usile din sticla pot fi folosite in interiorul casei daca doresti sa adaugi un plus de stil intrarii intr-o incapere care nu are nevoie de atat de multa intimitate, cum ar fi un birou sau un spatiu in care este amenajata o zona de dining. Aceste usi sunt, de asemenea, folosite frecvent pentru intrarea intr-o curte interioara sau orice alt tip de spatiu exterior cuprins in cadrul unei constructii.

Cand te gandesti sa dotezi o casa sau o cladire de birouri cu usi din sticla, sau sa le inlocuiesti pe cele pe care le ai in prezent, trebuie sa ai in vedere urmatoarele aspecte cu privire la acest tip de usi, astfel incat sa fii bine informat atunci cand faci achizitia.

Sticla intarita sau laminata

In majoritatea cazurilor, legile privind regimul constructiilor impun ca usile din sticla utilizate in regim rezidential sa fie fabricate din anumite tipuri de sticla securizata sau laminata; aceste tipuri de sticla armata nu se vor descompune in fragmente periculoase atunci cand sunt sparte.

Atunci cand trebuie sa stabilesti ce tip de geam securizat doresti pentru spatiul in care vrei sa fie montate, trebuie neaparat sa ai in vedere ca zgarieturile si fisurile de pe usa nu pot fi rezolvate chiar cu mare usurinta. In majoritatea cazurilor, va trebui sa inlocuiesti un panou intreg chiar si atunci cand este usor deteriorat.

De aceea este bine sa te orientezi spre un material semnificativ mai gros si cat mai dur posibil, chiar si dincolo de ceea ce impune legea, daca esti ingrijorat de copiii care alearga prin casa, de deteriorarea survenita prin utilizarea obiectelor de mobilier din apropierea usilor sau de orice alte riscuri suplimentare poti identifica.

Scriind aceste lucruri despre posibilitatea spargerii unei usi de sticla, mi-am amintit de o intamplare din copilaria mea, cand eram acasa la un prieten care avea o casa frumos mobilata, si echipata cu niste usi foarte frumoase din sticla. Doar ca, adunandu-ne mai multi copii intr-o dupa-amiaza, usa de la sufragerie a fost sparta in mijlocul unui joc de-a prinselea, ceea ce nu doar ca a ruinat complet intalnirea de joaca (si buna-dispozitie a parintilor), ci a si reprezentat un real pericol pentru noi. Folosesc exemplul personal doar pentru a accentua importanta optarii pentru un material cat mai rezistent, mai ales daca ai copii.

Cadru

Rama unei usi de sticla este foarte importanta, deoarece un cadru mai mare si mai gros va ajuta la dispersarea greutatii usii. Daca alegi o sticla foarte groasa si dura, dupa cum am mentionat mai sus, opteaza pentru o rama mai mare din lemn care va facilita deschiderea si inchiderea usii.

Un cadru potrivit pentru usa de la terasa poate reduce si cantitatea de lumina solara care trece prin ea; poate doresti sa ai casa luminata, dar prea multa lumina poate face spatiul interior sa fie prea calduros si sa aiba si un aspect incarcat! Alege o dimensiune a cadrului care sa permita intrarea unei cantitati suficiente de lumina in interiorul casei, dar care sa si contribuie din punct de vedere estetic la intreg ansamblul constituit de camera.

Usi de sticla de cea mai buna calitate de la Rom Decor

Rom Decor este locul ideal pentru achizitionarea unor usi din sticla. Incepand din anul 2006, compania a inceput sa comercializeze acest tip de usi, facand parteneriate cu furnizori de incredere si oferind doar produse de cea mai buna calitate. In plus, preturile sunt avantajoase, raportul dintre cost si calitate fiind extrem de convenabil.
Apeleaza la Rom Decor pentru usi de sticla de calitate pentru a evidentia frumusetea casei sau a biroului tau!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *