MyDental Bucuresti va ofera servicii complete de stomatologie. Echipa acestora este formata din medici tineri si competenti cu specialitati in Estetica Dentara, Chirurgie Dentara, Implantologie, Ortodontie si Endodontie. Este important sa intelegem ce servicii si proceduri cuprinde Estetica Dentara, Chirurgia Dentara si celelalte servicii mentionate mai sus. Vom incepe, in ordine, cu estetica dentara, fiind foarte de actualitate.

Estetica dentara isi propune refacerea zambetului pacientului prin intermediul uneia sau mai multor proceduri specializate precum: coroanele dentare, incrustatiile, fatetele dentare, implanturile dentare, albirile dentare profesionale.

Materialele moderne, frecvent si cu succes utilizate in estetica dentara moderna sunt ceramica integrala (portelanul fara metal) si zirconiul. Sunt estetice, rezistente si mai ales biocompatibile, imitand foarte bine structura naturala a dintelui, fie ca vorbim de smaltul dentar sau dentina.

In timp ce stomatologia traditionala se concentreaza pe igiena orala si prevenirea, diagnosticarea si tratarea afectiunii orale, estetica dentara pune accentul pe imbunatatirea aspectului dintilor, gurii si zambetului unei persoane. Si cum gura face parte din fata, putem vorbi chiar de estetica faciala.

Estetica dentara ofera multe beneficii reparatorii. De exemplu, plombele dentare albe, sunt o procedura obisnuita utilizata in tratarea dintilor cariati. Inainte, majoritatea plombelor dentare erau din aur, amalgam de argint si alte materiale care lasau pe dinti pete vizibile, inchise la culoare. In prezent, plombele dentare pot fi incluse in categoria cosmeticii dentare deoarece puteti alege plombe realizate din portelan (incrustatii) sau materiale compozite care se potrivesc exact cu culoarea dintilor dumneavoastra, pastrand astfel aspectul natural al dintilor si zambetului. Multe persoane isi inlocuiesc plombele mai vechi cu altele noi, mai apropiate de culoarea dintilor naturali, pentru a-si imbunatati infatisarea danturii.

Este foarte probabil sa fi auzit mentionat si termenul de coroane dentare. Acestea sunt piese protetice care au rolul de a acoperi (imbraca) dintele fie din ratiuni estetice, fie pentru protejarea lui. In clinicile MyDental Bucuresti, coroanele dentare sunt fabricate robotizat, cu ajutorul tehnologiei CAD/CAM din materiale de calitate cum ar fi portelanul integral (E-max, litiu-disilicat sau feldspar) sau zirconiul. O alta piesa importanta in acest ansamblu, o reprezinta incrustatiile. Acestea sunt reconstructii dentare de precizie micronica care completeaza portiuni lipsa din coroana unui dinte lateral (premolar sau molar). Popular sunt numite „plombe din portelan”, fiind fabricate din ceramica integrala, cu ajutorul robotilor dentari (sisteme cad/cam).

Sunt net superioare unei plombe clasice realizata din rasini compozite si de aceea si pretul incrustatiei este mai mare. Pe termen lung insa, datorita rezistentei cel putin triple fata de plomba comuna, se dovedesc a fi o solutie economica.

Fatetele – sunt acoperiri partiale ale partii vizibile (vestibulare) a dintilor anteriori, fabricate din portelan dentar de inalta clasa, ce au rolul de a imbunatati estetica unui dinte sau a mai multor dinti afectati, fie structural (strambi, ciobiti, sparti, cariati), fie estetic (patati, innegriti). Le putem asemana cu niste „cochilii” sau „unghii artificiale” care se lipesc pe tesuturile naturale cu ajutorul unui adeziv. Au grosimi diferite in functie de situatia clinica si portelanul din care sunt fabricate.

Trebuie sa retinem ca fatetele nu sunt indicate oricui si de aceea, decizia de fatetare se ia numai in urma unui consult clinic amanuntit, realizat de specialistii

MyDental in estetica dentara. Pretul incrustatiei este conditionat de calitatea portelanului, tehnologia cu care este realizata, dar si de termenul de executie.

Specialistii MyDental Bucuresti vin in ajutor si va ofera cateva sfaturi cu privire la ce fel de masuri puteti lua pentru a avea o buna sanatate orala si astfel se preveniti aparitia celor mai comune probleme de natura dentara.

Sfaturi utile pentru periajul dentar:
– Se executa miscari verticale si usor rotatorii dinspre gingie spre fata ocluzala a dintelui, inclinand periuta la 45 de grade fata de linia gingiei. La nivelul suprafetelor ocluzale ale dintilor (partea dintelui cu care muscam), se executa miscari dinspre obraz spre limba;
– Periati suprafetele exterioare ale dintilor de sus, apoi ale dintilor de jos;
– Periati suprafetele interioare ale dintilor de sus, apoi ale dintilor de jos;
– Periati suprafetele ocluzale ale dintilor;
– Pentru improspatarea respiratiei, periati si limba.
Este indicat sa folositi ata de gura:
– Incepeti cu aproximativ 50 cm de ata dentara. Infasurati cea mai mare parte in jurul degetelor mijlocii, lasand doar 3-5 cm cu care sa lucrati;
– Prindeti capetele atei intre index si degetul mare al celor doua maini, apoi introduceti-o cu grija intre dinti;
– Plasati ata la baza dintelui avand grija sa patrundeti si usor sub gingie. Nu folositi miscari bruste pentru a evita ranirea gingiei;
– Folositi portiuni curate din cei 50 cm pentru fiecare dinte;
– Folositi aceleasi miscari line, inainte si inapoi, pentru a indeparta ata si a trece la urmatorii dinti.

Apa de gura reprezinta o solutie excelenta ce vine in completarea periajului.

Apele de gura sunt substante antiseptice care complementeaza periajul si folosirea atei dentare si, uneori, pot ajuta la eliminarea respiratiei urat mirositoare. Prin clatire, apa de gura poate ajunge in spatii din cavitatea bucala ce nu pot fi curatate cu periuta de dinti. Are efect antibacterian si un miros si gust destul de placut. Se recomanda clatirea timp de 20 sau 30 secunde dupa spalarea dintilor. Folosirea apelor de gura nu elimina necesitatea periajului sau a folosirii atei dentare, dar este pasul care incheie o rutina de ingrijire completa.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *