Nu este usor sa fii asistent medical, deoarece este o meserie care presupune implicare fizica dar si psihica din partea celui / celei care este de meserie. Nu este nimic mai profund decat sa fii o persoana empatica si la suferinta celor din jurul tau si sa iti doresti sa ii ajuti si sa ii ingrijesti dezinteresat. De aceea, daca esti asistent medical sau iti doresti sa ai la cunostinta cateva principia de baza pe care aceasta meserie le are, atunci iti recomand sa citesti ‘’Ghid de Nursing’’ de Lucretia Titirca, deoarece cartea este una care iti ofera informatii complete si corecte de baza despre aceasta meserie de nursing si este o carte pe care trebuie neaparat sa o detii in biblioteca personala, daca esti asistent/a medical/a.

Autoarea, Lucretia Titirca, este o figura foarte remarcabila in acest domeniu care tine de medicina, ce are la activ peste zece astfel de lucrari de specialitate. Ghidul de Nursing face parte chiar din programele obligatorii pentru concursuri si examene si este extrem de bine structurat pe capitole, in carte fiind prezentate tehnicile de evaluare, dar si ingrijirea bolnavului atat in timpul, cat si dupa perioada de convalescenta. Lucrarea este una complexa si utila, asa cum spuneam, inclusiv viitorilor medici sau cei care au pornit de putin timp pe acest drum, care trebuie sa cunoasca si aceste practice de nursing fundamentale. Este o lectura pe care cei din domeniu ar trebui sa o citeasca.

Pentru ca admir si respect asistentii medicali, sper ca recomandarea cestui ghid sa vina in ajutorul tuturor celor care practica aceasta meserie din inima. Trebuie sa intelegeti faptul ca a fi asistent medical este un privilegiu, o meserie frumoasa si, mai ales, plina de responsabilitati. Cand alegi sa devii asistent medical trebuie sa faci acest lucru din pasiune si doar daca simti initial ca ai o chemare pentru aceasta meserie, sa te gandesti ca bolnavii vor fi prioritatea ta si ca trebuie sa pui nevoile acestora pe primul loc. Va trebui sa arati profesionalism si dedicare totala acestei profesii, in care nu exista cale de mijloc. Indiferent de specializarea aleasa, vei vedea ca a fi asistent medical nu inseamna doar munca forte multa, ci si satisfactii extraordinare, deoarece este o profesie plina de emotii, carora tu trebuie sa stii sa le faci fata cu brio.

Pentru ca grija fata de semenii nostri este o practica veche de cand lumea, cei care urmeaza o meseria in domeniul nursingului merita toata stima si aprecierea celorlalti. Pentru ca nu este usoara, pentru ca uneori este coplesitoare si pentru ca presupune implicare 100%. Iar acestea sunt doar cateva dintre motivele pe care le voi enumera, cu toate ca ele sunt mult mai multe si merita luate in considerare de la primul pana la ultimul. Si pentru ca orice asistent medical stie ca in aceasta ramura mereu ai ceva de invatat, ‘’Ghid de Nursing’’ de Lucretia Titirca este o lectura binevenita, dar si foarte utila si practica in acelasi timp si usor de citit si de inteles.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *