Ai probleme de calvitie si vrei sa iti recapeti parul de altadata? Pierderea parului nu presupune doar o schimbare de imagine, ci actioneaza si asupra increderii de sine. Aspectele psihologice ale caderii parului nu sunt de neglijat, pentru ca deseori se manifesta prin anxietate si depresie. Impactului negativ asupra starii de spirit se adauga si certitudinea – de altfel gresita –de a nu gasi o solutie eficienta problemei pierderii parului.

Rezultat natural, fara nicio cicatrice vizibila, post-interventie rapida si fara durere: este vorba despre tehnica FUE (Extractia Unitatilor Foliculare), utilizata cu succes in Turcia. Tratamentul consta in auto-transplantul de par folicul cu folicul.

Ce inseamna auto-transplant?

Extragerea si reintroducerea unitatilor foliculare ale aceluiasi pacient. Astfel, parul tau va continua sa creasca in mod natural, deoarece acesta va fi prelevat dintr-o zona „sanatoasa”. Zonele donatoare sunt in general ceafa si tamplele, adica acele parti ale capului care, de regula, nu sunt afectate de calvitie.

Etapele procesului de transplant

Procesul incepe cu o planificare personalizata in functie de tipul de calvitie: echipa medicala din Turcia va efectua o evaluare a situatiei tale si va incepe procedurile pas cu pas. Interventia incepe prin sedare dupa care se fac simple anestezii locale in scalp, pentru ca pacientul sa nu simta eventuala senzatie minima de durere sau disconfort. Se folosesc anestezici locali speciali, in cantitate mica, pentru a evita inflamarea dupa transplant.

Apoi, folosind un instrument special numit „panch”, se extrag bulbii din zona donatoare. Bulbii sunt prelevati in mici grupuri, de la 1 la 4, prin micro-santuri care preleva portiuni minuscule de piele, numite „grefe”.

Grefele extrase sunt reimplantate in zona „receptoare” afectata de calvitie, cu ajutorul unui alt instrument special similar unei pensete. Pentru a asigura aderarea maxima a grefei, procesul trebuie sa fie foarte rapid, insa in acelasi timp sa fie realizat cu mare atentie, pentru a pune grefa in directia corecta, respectand angularitatea si directia parului natural. De aceea, pentru aceasta procedura de transplant par se folosesc 2-3 asistenti simultan. Chiar daca este vorba de o interventie chirurgicala, nu se folosesc bisturie. In plus, scapul nu ramane cu nicio cicatrice sau semn.

In baza fotografiilor, medicul estimeaza numarul de unitati foliculare necesare pentru un anumit pacient. Aceasta estimare este rezultatul unui calcul aproximativ al unitatilor foliculare recoltate din zona donatoare si din portiunea de scalp ce urmeaza sa fie acoperita.
Densitatea pe cm2 este de aproximativ 35/40 unitati foliculare, acest numar inmultit cu suprafata care trebuie acoperita rezultand numarul ideal pentru pacient.

Implantul de par prin tehnica FUE nu necesita anestezie totala; o simpla anestezie locala inlatura posibilitatea de a simti durere pe durata operatiei. Avand in vedere caracterul neinvaziv al transplantului de par prin tehnica FUE, puteti sa va reluati activitatile dvs. profesionale chiar a doua zi dupa ce v-ati intors din Turcia.

Implantul prin tehnica FUE necesita un timp de interventie care poate sa varieze intre 4 si 7 ore, in functie de numarul de unitati foliculare necesare pentru acoperirea zonei afectate de alopecie.
Primele rezultate vor fi vizibile din a treia luna, urmand ca din a cincea luna fiecare dintre pacienti sa se poata bucura de o podoaba capilara de aproximativ doi centimetri, cu un aspect cat se poate de natural.
Tehnica FUE a devenit metoda preferata a tuturor medicilor tricologi intrucat aceasta este neinvaziva si extrem de eficace. Doctorul Serkan Aygin este unul dintre pionierii tehnicii FUE

Avantajele tehnicii FUE:

  • Interventie de inalta calitate.
  • Lipsa cicatricilor si a punctelor de sutura.
  • Lipsa taieturilor pe scalp.
  • Disconfort redus dupa interventie.
  • Cele mai bune rezultate din punct de vedere estetic.
  • Vindecarea rapida a zonelor donatoare (15/20 zile).

In primele zile dupa operatie va fi important sa acordati o atentie deosebita indicatiilor comunicate in clinica, indicatii care va vor permite sa experimentati o perioada postoperatorie lipsita de neplaceri, fiind necesar sa evitati loviturile si frecarea capului, sa va feriti pe cat posibil de transpiratie si efort fizic.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *