Cat valoreaza cu adevarat apartamentul pe care doresti sa il achizitionezi? Nu este usor sa gasesti un raspuns la aceasta intrebare. Cu toate acestea, exista o serie de criterii obiective care maresc sau, dimpotriva, scad valoarea unei proprietati.

1. Locatia

Este primul lucru pe care il iei in considerare cand alegi un apartament si cand ii stabilesti adevarata valoare. De la oras, pana la cartier, locatia conteaza. Vei aprecia, cu siguranta,apartamente Iasi fata de apartamente Petrosani. Un apartament va fi intotdeauna mai usor de vandut daca este intr-un oras mare, cu perspective sau daca se afla intr-o zona buna a acestuia. Exista cartiere mai mult sau mai putin cautate, la moda sau neglijate. Inainte de a cumpara apartamente 3 camere Iasi sau 2 camere, ar trebui sa te adresezi agentilor imobiliari, dar si comerciantilor si sa nu eziti sa mergi pe strazile pe care se afla blocul in care te vei muta, pentru a “mirosi” aerul din jurul viitoarei case.

2. Mediul si magazinele.

Mediul poate fi un plus (un parc, scoli, magazine) si un minus in unele cazuri. O camera cu vedere la curtea scolii poate fi un atuu, dar si un dezavantaj. Un magazin alimentar deschis 7 zile pe saptamana in cladirea de vizavi este un atu. Un restaurant la parterul unei cladiri poate deveni rapid o pacoste, mai ales daca muzica se aude pana noaptea tarziu. Este devalorizant sa ai un magazin alimentar, un restaurant sau un bar la parterul cladirii, mai ales daca esti la primul etaj. Exista mirosuri, zgomote, prea multi straini in zona si acest lucru poate duce la o depreciere a apartamentului. Proprietarul a trebuit sa accepte o scadere brusca a pretului.

3. Starea cladirii sau a casei

Inainte chiar de a intra in apartament sau in interiorul casei, este primul contact pe care il ai cu proprietatea pe care doresti sa o cumperi. Este important sa vedem daca exista o problema cu acoperisul, renovarile necesare si multe aspecte. Acest lucru poate avea un impact mai mult sau mai putin important asupra pretului. Pe de alta parte, un apartament in stare perfecta se va vinde mai bine si mai scump decat daca exista munca de facut acolo, deoarece trei din patru cumparatori doresc sa se mute imediat. 

4. Etajul

In interiorul aceleiasi cladiri, la aceeasi adresa, pot exista diferente de pret de 30 pana la 40% pe m2 intre parter si ultimul etaj. Parterul si ultimul etaj sunt devalorizate in comparatie cu primul, al 2-lea, al 3-lea, dar si in comparatie cu etajele superioare daca exista un lift. De ce ? Mai multa lumina, dar si un sentiment mai mare de securitate sunt principalele motive. Terasele sunt, de asemenea, caracteristici foarte cautate si adesea justifica un pret peste medie.

5. Planul

Este mai important decat crezi. Idealul consta intr-un hol de intrare cu sufrageria in dreapta si bucataria mare in stanga si dormitoarele in spate, cu o buna separare intre zona de dormit si zona de living. Unele apartamente sunt prost facute, cu coridoare uriase, dormitoare mici si o bucatarie prost gandita. In plus, cu cat sunt mai multe camere, cu atat mai bine. Apartamente 4 camere Iasi valoreaza mai mult decat cele cu 2 camere. Si pot exista mai multi potentiali cumparatori. La fel pentru bai. Doua bai si trei dormitoare reprezinta un ideal.

6. Panorama

O casa cu vedere frumoasa costa mult mai mult decat o casa care are in fata o alta casa de beton. O vedere asupra unui monument cunoscut are, de asemenea, un impact asupra preturilor. Lipsa panoramei este, de asemenea, un criteriu foarte important pentru multi cumparatori. Dar exista si orientarea proprietatii, pozitionarea acesteia spre soare. Soare dimineata in dormitor si dupa-amiaza in sufragerie ar fi ideal.

Aceste aspecte, si multe altele precum anul in care a fost construita cladirea, performanta energetica si asa mai departe pot sa iti ofere o idee despre valoarea reala a apartamentului pe care il vei cumpara.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *