download (18)
Producatorul berii ?Klerus Brau? nu a fost de acord cu parerea celorlalti producatori de bere care spun ca berea este unul dintre produsele care nu trebuie sa contina aditivi alimentari, adaugand un aditiv care in combinatie cu alcoolul devine si mai nociv.

Berea analizata are o tarie alcoolica de 4,6%., fiind considerata a fi una normala, numai ca, uitandu-ne atent pe eticheta, constatam ca producatorii au adaugat si doi aditivi alimentari. Ingredientele berii analizate sunt: „apa, malt de orz, malai, hamei si antioxidant (acid ascorbic ? E 300, disulfit de potasiu ? E 224)”.

Gheorghe Mencinicopschi, profesor doctor, spune ca in prezenta alcoolului aditivii alimentari devin si mai nocivi. De asemenea, alcoolul este greu metabolizat de catre ficat, o cantitate echivalenta a circa 50 g alcool este metabolizata de catre acesta in mai mult de 48 de ore. Acesta este un semnal de alarma pentru conducatorii auto, deoarece berea trebuie consumata cu mult mai mult timp inainte de a urca la volan, pentru ca testul alcoolemiei ramane pozitiv mult timp.
Cei care au trait experienta unor betii din bere pot sa confirme ca este una dintre cele mai rele betii, efectul fiind mai puternic, daca in bere sunt adaugati si aditivi alimentari.

Dupa efectuarea analizei de pe eticheta berii „Klerus Brau” a rezultat ca aceasta nu este recomandata copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza (datorita conservantului pe baza de sulf), cardiovascularilor, celor cu afectiuni hepatice, hipertensivilor, persoanelor cu maladii renale, bolnavilor neuropsihici, celor cu afectiuni neurodegenerative, alergicilor, astmaticilor, celor cu sensibilitati ale tractusului digestiv si bolnavilor de cancer.

Dr. Mirela Wagner

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *