download (3)

Fiinta umana este un adevarat tezaur, de o bogatie inestimabila, de unde putem lua tot ce avem nevoie pentru a trai o viata minunata si abundenta, dar cei mai multi dintre noi dorm profund, nestiind mai nimic despre aceasta “mina de aur” care suntem, in care se ascunde o infinita dragoste, inteligenta si intelepciune.

Iata ce spune autorul cartii “Puterea extraordinara a subconstientului tau”, Joseph Murphy, despre constient si subconstient : […]Vom ilustra principalele deosebiri ce exista intre cele doua parti ale mentalului prin urmatoarele comparatii: mentalul constient este asemenea unui capitan de vapor care sta pe puntea navei. El dirijeaza toate manevrele si da ordine oamenilor aflati in sala motoarelor care, la randul lor, controleaza toate cazanele, instrumentele, etc. Mecanicii nu stiu incotro se indreapta nava, dar se supun ordinelor pe care le primesc.

Ei pot chiar sa fac? astfel incat nava s? esueze pe stanci, daca omul de pe punte, servindu-se in mod gresit de compas si sectant, le da indicatii eronate. Mecanicii i se supun in mod automat, pentru c? el este comandantul.

Capitanul este stapan pe nava si ordinele sale sunt executate întocmai. Tot astfel, mentalul constient este capitanul navei care este constituita din fiinta, anturajul si toate afacerile voastre. Subconstientul primeste absolut toate ordinele pe care i le dati si le considera adevarate.

Daca repetati mereu: “Nu am mijloace pentru a cumpara asta sau cealalta”, subconstientul primeste aceste ganduri si face in asa fel incat sa nu puteti avea ceea ce va doriti. Daca veti continua sa spuneti: “Nu am destui bani ca sa-mi cumpar aceasta masina, sa fac aceasta calatorie in America, sa stau in aceasta casa sau sa am acest palton de blana”, atunci puteti fi siguri ca subconstientul se va supune ordinelor voastre si veti trece prin viata fara sa va bucurati de toate lucrurile pe care le doriti.[…]

Marele “secret” este chiar in puterea noastra si inseamna a sti si a putea sa ne folosim subconstientul pentru a putea extrage si folosi minunatiile care sunt in noi. Depinde doar de noi cum o facem, care ne sunt motivatiile, cum ne afecteaza pe noi si pe cei din jurul nostru ceea cea alegem sa fim. Si ne putem da seama de acest tezaur care suntem dupa felul de a fi al oamenilor : sunt cei care au succes, sunt plini de incredere…sunt magnetici si mai sunt cei cu capul plecat, cei care se plang de propriile nefericiri si nu stiu cum sa iasa din ele. Diferenta dintre cele doua tipuri de oameni este constienta si increderea in ei insisi, in subconstient.

Daca invatam “tehnicile” simple si intelegem fenomenele care se produc in noi, vom fi inspirati de o lumina noua si vom cunoaste o acea forta care ne conduce in tacere spre ceea ce numim viata noastra : este forta interioara si, armonizandu-ne in mod constient cu ea, ne putem schimba viata in mod constient si putem deveni mai increzatori in fortele proprii, ne vom gasi linistea si sanatatea perfecta, vom putea explora lumi noi, care, desi sunt sub ochii nostrii de la inceputuri, nu le-am observat, pentru ca eram ocupati de lumea exterioara sau “dormeam”. Pentru ca asta inseamna a fi treaz : a fi constient de tine, a sti cine esti cu adevarat, a avea curajul de a-ti asuma propria viata, de a face schimbari, de a te conduce dupa propriile credinte si valori, de a explora minunatul univers interior care se afla in subconstientul nostru. Pentru ca acest lucru sa se intample avem nevoie de doua lucruri : curaj si asumarea propriei vieti – curaj pentru a explora si scoate in afara, in lumina (constienta) ceea ce nu ne place si a pune in loc ceea ce dorim cu adevarat sa fim si asumarea propriilor ganduri, fapte si principii.

Pentru a realiza toate aceste lucruri si pentru a progresa in mod real, este nevoie de o baza practica, care sa poata fi aplicata de oricine, printr-un efort corespunzator si, cu cat vom cunoaste mai bine legile unei astfel de practici si modul lor de aplicare, cu atat vom putea face schimbari semnificative in vietile noastre si in comportamentul de zi cu zi.

[…] Legile subconstientului sunt legi care implica foarte mult puterea credintei din partea unei fiinte umane. Prin urmare, trebuie sa credeti in actiunea sa, sa credeti chiar în uriasa putere a credintei.[…]

Trebuie sa avem grija ce dorinte si credinte avem, pentru ca, in virtutea legii actiunii si reactiunii, subconstientul ne da ceea ce ii cerem. Astfel gandul reprezinta forta care declanseaza anumite procese mentale, acestea fiind raspunsul acestor ganduri si dorinte ale noastre.

De aceea, sa avem numai ginduri armonioase, dorinta de a fi sanatosi, liniste interioara si bunavointa; atunci, in viata noastra se vor produce adevarate miracole, care pana mai ieri pareau imposibile (de multe ori te uiti la un om implinit si te intrebi : “…ce a facut omul asta si cum se simte atat de bine cand, in zilele noastre viata este atat de grea?…” Raspunsul este : a devenit constient de el insusi si a avut curajul sa cheme si sa accepte schimbarea, a avut curajul de a se accepta pe sine, de a se ierta pentru greselile trecute si a schimba ceea ce este el prin puterea gandului constient.

Noi suntem gradinarii care plantam semintele in propria gradina : plantati astfel seminte de pace, de bucurie, de bunavointa si prosperitate. Aveti curaj, fiti perseverenti si roadele nu vor inceta sa apara. Sunteti si grainarii propriei vieti si Universul cat si Arhitectul acestui Univers abea asteapta sa ne descopere noi taramuri. Depinde doar de noi sa facem acest lucru.

Si nu uitati : legea ce sta la baza intregii manifestari este legea credintei. Credinta este gandul permanent intre?inut în mod constient. Respingeti cu fermitate orice gand ca cineva sau ceva v-ar putea face rau. Aveti incredere in uriasa putere a subconstientului de a va vindeca, inspira, revitaliza si imbogati.

Schimbati-va radical, in sens benefic, modul de a gandi; numai in acest fel veti influenta pozitiv destinul.

Adaptare dupa cartea cu acelasi titlu, de Joseph Murphy

 Ramona Lengyel

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *