Investeste in pahare speciale pentru sampanie
Ca sa te bucuri din plin de aroma sampaniei si de caracterul de spumant al bauturii, ai nevoie de niste pahare lungi. Acestea nu trebuie racite inainte de consum si trebuie clatite doar cu apa.
Raceste-o corect
Sampania se serveste rece, dar nu prea rece. Temperatura la care mirosul si aroma vinului se pot aprecia cel mai bine este de 7 grade Celsius.Nu o raci niciodata in congelator – ideal este sa o racesti in apa cu gheata sau in frigider.
Deschide sticla fara incidente
Ca sa deschizi sampania cu usurinta, inclina sticla la 45 de grade, cat mai departe de cei din jur. Atentie! Sa deschizi corect nu inseamna sa arunci cu sampanie in jur si sa faci multa spuma – dopul trebuie sa iasa cu usurinta, cu putin zgomot, iar concentratia bauturii trebuie sa ramana in sticla.
Serveste in cupe
Cupele de sampanie trebuie sa fie foarte aproape de sticla atunci cand o deschizi. Toarna cat un deget in fiecare pahar si asteapta sa scada spuma, dupa care poti turna pana la doua treimi.
Tine paharul corect
Probabil unul din cele mai importante aspecte, desi neglijate de foarte multe persoane, este ca o cupa de sampanie se tine intotdeauna de picior. Fara exceptii. Sampania este o bautura eleganta si trebuie savurata ca atare. Bea cate putin si bucura-te de aroma. Ciocneste cu cei dragi si intampina anul nou cu bun gust.
Sursa: http://ro.stiri.yahoo.com/cum-se-bea-corect-sampania-reguli-ca-sa-220900861.html
Ramona Lengyel