download (45)

Durerile menstruale sunt chinul prin care orice femeie a trecut cel putin o data in viata sau chiar luna de luna. Crampe puternice sau imposibilitatea de a te ridica din pat sunt doar doua dintre suferintele pe care, menstruatia lunara le provoaca.
Totusi, pentru ca orice rau isi are nasul, iata cateva dintre metodele cu ajutorul carora poti scapa de aceasta povara.

1. Exercitiile fizice iti vor imbunatati starea, daca le vei face inainte de aparitia menstrei, si chiar in timpul acesteia. Evident, nu zice nimeni ca trebuie sa te duci la sala si sa tragi de fiare pana la epuizare. Incearca ceva mai „light”: danseaza, mergi cu rolele sau bicicleta, urca un etaj, doua pe scari. Rolul miscarii fizice este acela de a imbunatati circulatia sangelui , chiar si la nivelul uterului, astfel incat durerile sa fie de intensitate foarte mica.

2. Aplica pe abdomen comprese calde, pernute sau sticle umplute cu apa calda. Acestea iti pot indeparta crampele, facand zilele de menstruatie sa fie mai suportabile. Totusi, nu incerca sa te speli cu apa fierbinte pentru ca risti sa te confrunti cu un flux sanguin ridicat ( sangerare excesiva).

3. Ia un analgezic (paracetamol, ibuprofen, alcogalmin etc). De obicei acestea isi fac efectul in maximum doua ore. In cazul multor femei, chiar si anticonceptionalele ajuta in combaterea durerilor menstruale – totusi, pastilele contraceptive pot fi luate doar la recomandarea medicului ginecolog.

4. Prepara-ti un ceai cald de tei sau menta. Lichidele calde vor avea un efect calmant, ameliorand asupra crampelor.

5. O alta varianta pe care o poti incerca este urmatoarea: cu o saptamana inainte de prima zi a menstruatiei, evita sa consumi dulciuri, alcool sau alimente grase.  Aceste produse au rolul de a mari diametrul vaselor sanguine si, astfel, de a da amploare fluxului sanguin, lucru care duce la durere si disconfort.

6. Incearca sa iei un complex de vitamine si minerale care sa contina: calciu, magneziu, complex de vitamina B , vitamina E si conezima Q10. De foarte multe ori, deficienta de magneziu din organism poate fi cauza aparitiei neplacutelor simptome.

7. Evita tamponele interne – multe femei au constatat ca utilizarea acestora intensifica, de cele mai multe ori, durerile menstruale.

Eu personal aveam dureri foarte mari luna de luna, dar de cand am inceput sa fac anumite exercitii fizice, durerile au disparut. Rar simit o usoara durere.
Ramona Lengyel

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *