Atunci cand sunteti in cautare de locuri de munca in Bucuresti mai ales, unde pretentiile angajatorilor sunt mai ridicate decat in alte orase, deoarece concurenta este mai mare si potentialii angajati sunt si ei in numar mai mare, trebuie sa stiti cum sa va “vindeti” imaginea cat mai bine, astfel incat CV-ul dumneavoastra sa fie ales din toate celelalte primite in urma anuntului pentru un post.   Atunci cand va concepeti CV-ul trebuie sa va ganditi si la persoana care urmeaza sa il citeasca. Trebuie sa luati in calcul faptul ca persoana care se ocupa de recrutari sau chiar angajatorul va avea de rasfoit un numar mai mare de CV-uri si nu are timp sa stea sa le citeasca in amanunt pe toate. De aceea, este important sa va structurati cat mai eficient CV-ul si sa subliniati cele mai importante aspecte, astfel incat acestea sa fie usor si rapid sesizate.

Daca reusiti sa va concepeti CV-ul cat mai corect si sa subliniati acele calitati pe care angajatorul le cauta la candidati, v-ati asigurat deja succesul, cel putin pe jumatate. De cele mai multe ori, sunt selectate cateva CV-uri din zecile sau sutele primite. Cei selectati urmeaza sa fie chemati la un interviu sau chiar la o proba de lucru, dupa caz. Si in aceasta situatie va trebui sa tineti cont de anumite reguli, astfel incat sa impresionati in mod placut potentialul angajator. Este foarte important sa acordati atentie tinutei dumneavoastra atunci cand mergeti la un interviu. Barbatii ar trebui sa poarte macar un sacou, daca nu doresc sa se imbrace la costum, iar doamnele si domnisoarele trebuie sa adopte o tinuta decenta, dar nu eleganta. In nici un caz un barbat nu se va prezenta la un interviu in bermude si slapi, chiar daca doreste sa obtina un post de muncitor, iar o doamna sau domnisoara nu va purta o rochie decoltata sau o fusta prea scurta. Este vorba in primul rand de respect. De asemenea, este foarte important sa fiti punctuali si sa ajungeti la timp la interviu sau chiar inainte cu cateva minute.

Daca sunteti interesati de locuri de munca in Alba Iulia sau in alta localitate din Romania, accesati cu incredere site-ul infomunca.ro si veti putea vizualiza sute de anunturi de angajare.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *