Sezonul cald nu inseamna doar asfalt incins sau umed, mai ales in conditiile in care nu toate drumurile sunt pavate. Iar daca de abia ti-ai luat carnetul auto sau nu ai avut inca ocazia sa experimentezi o calatorie pe vreme ploioasa, este timpul sa inveti sa conduci in asa fel, incat sa nu te impotmolesti pe drumurile pline de noroi!

In primul rand, trebuie sa iti dotezi autoturismul cu anvelope auto corespunzatoare.

In al doilea rand, bifeaza sfaturile din lista de mai jos, pentru preveni sa te afunzi intr-o balta de noroi:

  • Acvaplanarea nu este de dorit, asa ca va recomandam sa conduceti incet si sa nu accelerati la maxim pe portiunile acoperite de noroi.
  • Cand sunteti intr-o zona de vale, ridicati piciorul de pe acceleratie;
  • In rampa se recomanda sa mentineti aceeasi viteza.
  • Contrar a ceea ce ati putea crede, urmarirea cu exactitate a urmelor lasate de alte autoturisme, nu va avea drept efect decat marirea riscului de alunecare, fiindca suprafetele respective vor deveni mult mai umede.
  • Manevrele de franare trebuie reduse. La pante, treceti la o treapta inferioara a vitezei.
  • La oprire, frana trebuie apasata usor, in “cadenta”.
  • In caz de derapaj, procedati ca in conditii de gheata, franand usor, treptat.
  • Cea mai spinoasa problema cu care va puteti confrunta, ar fi sa va blocati in noroi. Solutia este sa iesiti din viteza, sa coborati si sa incercati sa construiti o suprafata plata langa anvelopele din spate (puneti pietre, busteni etc.), apoi sa bagati in marsalier. Este posibil sa fie nevoie sa repetati toata procedura de mai multe ori, dar nu va pierdeti rabdarea. In cel mai rau caz, apelati la ajutor profesionist.

Distribuitor autorizat de anvelope pentru diverse categorii de vehicule, SC HILSERV SRL va ofera anvelope de vara Dunlop    sau provenind de la alti producatori de renume – Goodyear, Barum, Continental, Michelin etc.  Astfel, aveti oportunitatea sa alegeti anvelope premium sau anvelope economice, in functie de buget si de necesitatile autoturismului pe care il detineti. Drum bun!

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *