Cat de greu poate fi, nu? Ei bine, exista de fapt cateva lucruri de luat in considerare, mai ales ca zona de lavoar este cea mai des folosita zona a baii. Pentru o alegere corecta, am selectat cateva dintre lucrurile de care trebuie sa tii cont. Poti afla tot ce trebuie sa stii ca sa alegi un lavoar perfect pentru baia ta citind ideile de mai jos.

Locatie, locatie
Unde va fi montat lavoarul si cine il va folosi? Este destinat pentru oaspeti, sau pentru o baie de familie? Stilul de viata si traficul sunt factori importanti, deoarece un lavoar dintr-o baie principala va trebui sa fie suficient de mare pentru ca doi oameni sa il poata folosi (sau veti avea nevoie de doua lavoare potrivite aici), in timp ce cel din baia de oaspeti nu trebuie decat sa fie suficient de mare pentru a permite spalarea mainilor.
Un lavoar elegant si mai delicat, probabil, nu va functiona intr-o baie de familie, unde veti avea nevoie de ceva mai robust, suficient de adanc pentru a evita stropitul si scurgerile. De asemenea, ceea ce se va afla montat deasupra lavoarului, cum ar fi un pahar, de exemplu, ar putea afecta lavoarul daca ar cadea accidental.

 

 

 

Marimea lavoarului conteaza
Cat spatiu este la dispozitie in baie pentru lavoar si cat de mult spatiu de depozitare este necesar sub si/sau pe fiecare parte a acestuia pentru articole de toaleta si altele? Toate acestea vor influenta stilul de lavoar pe care il alegi. De asemenea, marimea lavoarului ar trebui sa fie la scara fata de restul corpurilor de baie si a accesoriilor.

Stilul baii
La fel ca o baie frumoasa, un lavoar poate ajuta la reglarea tonului pentru intreaga baie, iar in zilele noastre exista o multitudine de stiluri, forme si materiale. Pe piata exista o multitudine de stiluri care includ lavoare montate pe perete, semi incastrate, sub blat, lavoar suspendat, lavoar cu mobilier, lavoar freestanding si multe altele. Fiecare stil vine cu avantajele si dezavantajele proprii, asa ca ar trebui sa ai cateva informatii despre fiecare inainte de a alege. Formele de lavoar variaza de la cele standard, patrat sau dreptunghiular pana la oval, rotund, cub, frunze, cu varf ascutit, in forma de lacrima etc. Astfel, gasirea unui model care sa se potriveasca cu ceea ce ti-ai imaginat ca s-ar potrivi baii tale nu va fi cea mai grea misiune.

In ceea ce priveste materialele, poti alege lavoare de ceramica – cele mai populare, din compozit, din sticla, piatra, cupru, alama, beton si chiar crom. Amintiti-va ca din ceea ce este facut lavoarul este important din punct de vedere al stilului si al decorului, dar si din perspectiva utilizarii, durabilitatii si usurintei de intretinere.

Daca vrei un lavoar colorat, ia in considerare culoarea celorlaltor corpuri din baie. Se vor potrivi sau se vor ciocni? De asemenea, pentru blat, gandeste-te la aspectul pe care doresti sa-l creezi intre culoarea blatului si culoarea lavoarului. Vrei sa le ai in contrast sau sa se amestece culorile intre ele?

Atunci cand alegi o baterie pentru a se potrivi cu lavoarul, asigura-te ca vor fi mai sus ca inaltime deasupra bazinului pentru a-l face confortabil de folosit si ca se vor potrivi stilului pe care l-ai ales. Un lavoar poate avea sau nu gauri pentru lavoar. In cazul acesta bateriile trebuie sa fie montate pe perete. De asemenea, nu alege o baterie mica pentru un lavoar mare sau invers. Cand vine vorba de lavoarele care stau pe blat, vor fi necesare fie baterii de perete, fie baterii mai inalte decat de obicei. Daca sunt prea joase si stau in spatele vasului, ele vor fi dificil de folosit.

Lavoarul din sticla securizata este durabil, deoarece este mai rezistent la crapare sau spargere. Lavoarele de piatra necesita de obicei etansare pentru a proteja suprafata de pete. De asemenea, retine ca diferitele pietre reactioneaza diferit la substante. Unele produse pentru curatarea bailor nu pot fi compatibile cu piatra, sau cu metalul, de pilda. Un lavoar suspendat se potriveste bine intr-o baie mica, deoarece nu exista dulapuri sub el, ceea ce economiseste spatiu si lasa o zona mai mare libera, ceea ce face ca incaperea sa para mai mare. Lavoarele de beton sunt, de obicei, mai grele decat alte tipuri, in functie de marimea si forma lor, astfel incat acestea vor avea nevoie de suport mult mai eficient.

Exista multe aspecte importante care trebuie luate in considerare inainte de alegerea si montarea unui lavoar. In primul rand, asigura-te ca ai accesoriile potrivite. Asigura-te ca robinetii si furtunele pentru baterie, prea plinul, orificiul de evacuare si supapele corespunzatoare se potrivesc lavoarului si conexiunilor de instalare. In functie de stil, exista cateva lucruri diferite la care este necesara o atentie suplimentara. In cazul unui lavoar incastrat, care se afla intr-un suport, asigura-te ca acesta se va potrivi cu suprafata de lucru din jur si efectueaza ajustarile necesare inainte de instalare.

Retine ca procedurile de instalare vor varia in functie de modelul si tipul de instalare si ca trebuie sa consulti intotdeauna instructiunile producatorului pentru a evita montarea eronata a lavoarului.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *