Obligatoriu! Aceasta este hotararea luata in noul Cod Rutier in privinta utilizarii scaunelor auto. Astfel, pana la varsta de 3 ani, bebelusii trebuie sa stea intr-un scaun auto, pe toata durata calatoriilor cu masina. Chiar daca mergeti doar pana la supermarket, chiar daca trebuie sa plecati intr-o calatorie mai lunga cu masina, sunteti obligati sa il asezati pe cel mic intr-un suport special conceput marimii si greutatii celui mic.

Rezultate ingrijoratoare in privinta accidentelor rutiere cresc de la zi la zi, iar cele mai sigure victime sunt, bineinteles, copiii. Ca parinti, luati-va toate masurile de precautie, astfel incat cel mic sa aiba parte de siguranta si confort in permanenta. Chiar daca cel mic creste, asta nu inseamna ca puteti renunta imediat la scaunul auto sau ca nu trebuie sa ii acordati celui mic, in continuare, protectie atunci cand se afla in masina.

Nu renunta la scaunul auto mai devreme decat trebuie!

Menirea scaunului auto este de a-l proteja pe cel mic, chiar si in cazul unui impact grav cu masina. Fiindca cel mic nu este dezvoltat indeajuns pentru a putea fi protejat doar cu centura de siguranta a masinii, esti nevoit, ca parinte, sa montezi pe bancheta din spate un suport auto pentru bebelusi. Insa pana cand copilul nu are dezvoltat sistemul osos destul de bine, nu trebuie sa renunti la utillizarea scaunului auto pentru bebe. Asadar, pana la varsta de 3 ani sau pana cand copilul nu atinge inaltimea de 135 de cm, trebuie sa pastrezi scaunul special conceput pentru el. Hamurile, sistemul de siguranta cu care scaunul este prins in bacheta din spate, dar si aparatorile laterale ale acestui accesoriu de plimbare sunt cele mai importante elemente care ii vor asigura micutului tau protectie in cazul oricarui impact in trafic. Asadar, tine minte, pana la varsta de 3 ani, tu la volan, copilul in continuare in scaunul auto special!

Testul inaltatorului. Cum vezi care este cel potrivit bebelusului tau?

Copilul tau este pregatit pentru a renunta la scaunul auto? Perfect! Insa asta nu inseamna ca poate sta singur sau fara a fi protejat pe bancheta din spate. De aceea, scaunul auto trebuie inlocuit cu un inaltator. In primul rand, aveti grija de unde il cumparati. De exemplu, in magazinul online Babyneeds, veti gasi foarte multe modele de inaltatoare, astfel incat sa il puteti cumpara pe cel care vi se potriveste cel mai bine. Inainte de a intra in magazinul online Babyneeds, faceti un test cu cel mic, astfel incat sa vedeti daca inaltatorul ales i se potriveste cu adevarat. Asezati-l pe cel mic pe bancheta din spate, cu spatele lipit de spatar. Daca genunchii copilului se indoaie la nivelul marginii banchetei, atunci acesta nu mai are nevoie nici de scaunul auto, dar nici de un inaltator. In schimb, daca nu se intampla acest lucru, intra in magazinul online Babyneeds si alege un inaltator care sa se potriveasca modelului masinii, greutatii celui mic si cerintelor voastre de la un asemenea accesoriu.

Cu Babyneeds, copilul tau e mereu in siguranta.3 of 4 items

 

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *