Se pare ca posteritatea ii datoreaza inventatorului american Willis Carrier crearea primei unitati moderne de aer conditionat. Proiectat de Carrier in 1902, primul aparat AC si-a inceput functionarea in acelasi an, avand drept obiectiv controlul temperaturii si umiditatii intr-o fabrica de tiparire.

Carrier s-a bazat pe cunostintele legate de incalzirea cu aburi. In loc de bobine fierbinti, acesta a folosit bobine reci, umplute cu apa rece, reusind in acest mod sa controleze umiditatea dintr-o incapere interioara. Inventia a avut drept rezultat vizibil sporirea productivitatii la locul de munca, ideea fiind preluata ulterior si pentru imbunatatirea conditiilor de confort in locuinte si in vehicule, vanzari record fiind inregistrate in anii `50.

Tot unui inventator american,  Stuart W. Cramer din Charlotte care detinea o moara de textile, i se datoreaza impamantenirea termenului de „aer conditionat”, acesta obtinand brevet pentru controlul umiditatii din fabrica. Termenul a fost rapid preluat de Willis Carrier, care l-a adaugat in nomenclatura companiei sale.

Inovatiile nu s-au oprit aici, David St. Pierre DuBose (1898-1994) punand la punct un sistem de conducte si orificii mascate in spatiul oferit de casa privata Meadowmont. Aceasta este cunoscuta acum drept una dintre primele locuinte rezidentiale dotate cu o instalatie de aer conditionat central.

In ceea ce priveste primul aparat de aer conditionat portabil, inventia acestuia ii este atribuita americanului Robert Sherman din Massachusetts. El a creat in 1945 un sistem pentru racirea, incalzirea, umidificarea, dezumidificarea si filtrarea aerului. Oferta noastra de ac-uri moderne cuprinde si solutii de aer conditionat mobil Midea extrem de eficiente. Consolele Midea se incadreaza in categoria split-urilor speciale si dispun de un design atragator, fiind foarte simplu de introdus in decoruri variate, in incaperi cu diverse destinatii. In plus, acestea au diferite capacitate si sunt prevazute cu echipamente avansate pentru realizarea unui mediu agreabil, cu aer curat si temperatura potrivita, pe tot parcursul anului. Alegand, de exemplu, solutie de aer conditionat portabil MPPD-09HRN1, un utilizator este avantajat prin inlaturarea bacteriilor si altor microorganisme daunatoare din aer prin intermediul filtrelor cu ioni de argint, nano, cu vitamin C, Bio si Cold Catalyst. Confortul este asigurat de oportunitatea de a stabili directia jetului de aer in sus sau in jos, dupa preferintele fiecaruia, de operarea silentioasa in orice regim de functionare ales, precum si de accesul mai usor prin intermediul unei telecomenzi cu fir sau wireless.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *