download (92)

Constantin Lacatusu s-a nascut la Piatra Neamt in data de 21 februarie 1961. A absolvit Facultatea de Geologie din Bucuresti in 1986. Este primul roman care a urcat pe Everest, precum si singurul roman care a cucerit cele mai inalte varfuri ale celor 7 continente.

In 20 de ani de activitate, Constantin Lacatusu a stabilit cateva premiere mondiale si nationale, a reusit sa puna si Romania in elita alpinistica internationala.

Cum se caracterizeaza Constantin (zis Ticu) Lacatusu si care sunt planurile lui de viitor?

“Nu stiu cum sa ma definesc. Poate: alpinistul, geologul Ticu Lacatusu. E foarte greu de spus, nu stiu, sunt un tip normal caruia ii plac viata si aventura. Pe de alta parte, nu imi fac planuri pe termen foarte lung. Cu o singura exceptie, atunci cand mi-am propus sa urc toate varfurile de pe cele sapte continente. Pentru viitor, important ar fi sa continuu sa fac expeditii inedite, deosebite. Cu siguranta ma voi intoarce in Nepal, in Himalaya. Poate va fi vorba de o ascensiune in premiera intr-o zona mai putin cunoscuta, eventual combinata cu o cercetare stiintifica. O descoperire cat de mica inseamna foarte mult, eu fiind geolog de meserie sunt sensibil la aceste aspecte. De asemenea, cred ca am ramas dator si cu faptul de a scrie niste carti despre ce am facut, ce am vazut. Cartile sunt incepute, am toate informatiile, deci nu mi-ar fi foarte greu. Dar mi-ar trebui si timp. Pana acum nu l-am gasit”.

Sursa: http://www.lacatusu.ro

Ramona Lengyel

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *