images (3)
In curand, alaturi de Manastirea Nera va incepe constructia primei clinici oncologice ce va folosi tratamentele naturiste. Alaturi de doctorul Pavel Chirila, parintele Teofan si maicutele manastirii vor incerca sa vindece bolnavii de cancer atat trupeste, cat si sufleteste.
Parintele Teofan povesteste: ” Domnul doctor Pavel Chirila va stabili impreuna cu alti medici specialisti care vor fi tratamentele cele mai potrivite, in functie de problemele pacientilor. Noi, manastirea, le vom pune la dispozitie plantele de care vor avea nevoie si ne vom ruga pentru toti bolnavii.
Plantele folosite vor fi culese din flora spontana, de aici, din Cheile Nerei. Zona este o Rezervatie Naturala, asa ca plantele sunt toate ecologice si crescute departe de orice sursa de poluare. Noi nu culegem si nu producem in cantitati industriale. Facem putin si bun, curat. Inainte de prepararea ceaiurilor, a tincturilor, siropurilor sau alifiilor, fiecare floare este luata si verificata de maicute. Este multa munca, cu multa migala si rabdare, dar preferam sa procedam asa, decat sa tratam plantele. Apoi, prepararea lor se face in pivnitele manastirii, dupa retete calugaresti traditionale. O parte dinretete s-a pastrat de la alti calugari, insa din pacate foarte putine, datorita prigoanei comuniste. Dar ne-am straduit, si asa am reusit sa avem de la gem de afine si otet de mere cu miere, pana la alifii cu tataneasa si sirop de patlagina. Cu ajutorul lui Dumnezeu i-am sprijinit pe multi sa isi aline durerile. Sa speram ca vom reusi sa o facem si pentru cei bolnavi de cancer, cea mai necrutatoare boala a timpurilor noastre. Daca se va reusi deschiderea clinicii, aproximativ o mie de oameni pe an vor gasi aici sprijin si indrumare, atat sufleteasca, cat si medicala, pentru un „stil de viata” mai apropiat de cel pe care Dumnezeu l-a gandit pentru om. ”
Cei ce doresc sa ajute la construirea Clinicii Oncologice Nera pot trimite un sms la numarul 890, in valoare de 2 euro. Cei ce doresc sa cumpere produsele Manastirii Nera pot accesa site-ul www.naturalia.ro sau pot suna la telefon 021/350.51.33.

Sursa: http://www.formula-as.ro/2012/1004/acasa-1/sfintii-doctori-fara-de-arginti-de-la-nera-14688

Ramona Lengyel

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *