download (7)

Pe numele sau de botez Carlos Ray, Norris s-a nascut pe 10 martie 1940 in Ryan, Oklahoma, SUA. El s-a inrolat in armata imediat dupa terminarea liceului, iar intr-o misiune in Korea a inceput sa studieze artele martiale (Tang Soo Do). La intoarcerea acasa, a lucrat pentru Northrop Aviation si ca instructor de karate. Doi ani mai tarziu, era instructor cu norma intreaga si conducea cateva scoli de arte martiale.

In 1968 a devenit Campion Mondial la Karate, la categoria mijlocie, pastrandu-si titlul pana la retragere, in 1974. Detine centura neagra la Tang Soo Do si Tae Kwan Do, dar cunoaste toate tipurile de lupte. In 1969 a fost numit Luptatorul anului de catre revista americana Black Belt. La varsta de 34 de ani, Norris infiintase 32 de scoli de karate. In 1996, a devenit primul occidental care a primit centura neagra cu opt dani in Tae Kwan Do.

Norris, care a fost impins de catre prietenul sau McQueen sa ia lectii de actorie, a reusit sa insereze cunostintele sale de arte martiale in filme, punand accent pe actiune si tehnica, in detrimentul violentei. Chuck Norris este autorul cartilorSecretul tariei interioare si Forta secreta – Solutii Zen la probleme reale .

Sursa: http://www.cinemarx.ro

Ramona Lengyel

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *