images (75)

Céline Marie Claudette Dion (nascuta la 30 martie, in Charlemagne, Quebec) este o cantareata, actrita si textiera de origine canadiana. Nascuta intr-o familie saraca mare, Dion a ajuns o adolescenta faimoasa in lumea vorbitoare de franceza, dupa ce managerul ei si totodata cel ce avea sa fie sotul ei, Rene Angelil si-a ipotecat casa pentru a ii finanta primul ei album. In anul 1990, Celine si-a lansat albumul in limba engleza, „Unison”, devenind un artist pop veritabil in America de Nord si in alte parti ale lumii.

Dion castigase notorietate internationala prima data atunci cand a castigat (in 1980 si in 1982) Festivalul de Cantec International si Concursul Eurovision 1988. Dupa ce a scos o serie de albume in limba franceza, ea a semnat un contract cu Sony Records in anul 1986. In anii ’90, ajutata de Angelil, Celine a cunoscut succesul international cu cateva albume in engleza si franceza, devenind una dintre cele mai faimoase artiste ale muzicii pop. Totusi, in anul 1999, Celine a anuntat ca se va retrage din lumea muzicii pentru a petrece mai mult timp alaturi de sotul ei , care fusese diagnosticat cu cancer, si pentru a intemeia o familie. A revenit pe scena in anul 2002 si a semnat un contract pe 3 ani (care avea sa fie prelungit la 5 ani) prin care Celine se angaja sa sustina un concert de cinci stele la Colloseum, in Las Vegas.

Dion a devenit si antreprenor prin restaurantele sale in sistem de franciza „Nickels” in anul 1990. De asemenea, ea are si un linie de produse pentru machiaj dar si o linie de parfum, produsa de Coty, Inc. In octombrie 2004, linia aeriana nationala a Canadei, „Air Canada” a angajat-o pe Celine pentru noua campanie promotionala a acesteia

Sursa: http://www.cinemarx.ro

Ramona Lengyel 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *