7-antonioeram-cv

Din 1996, Antonio Eram, 37 de ani, s-a implicat din pozitia de angajat si mai apoi consultant în industria internetului si telecomunicatiilor din România. În 2005 a pus însa bazele propriei afaceri.

În 1996, când avea numai 20 de ani si era înca student la Academia Navala Mircea cel Batrân din Constanta, Antonio Eram s-a angajat ca director al diviziei de internet a GMB Computers, unde s-a ocupat de dezvoltarea, implementarea ?i promovarea serviciilor la care erau abonati trei ani mai târziu aproximativ 5.000 de constanteni, adic? 45% din întreaga piata de la acel moment. Realizarea i-a adus pozitia de director regional de vânzari pentru serviciile de internet în cadrul operatorului telecom Connex, în prezent Vodafone, companie în care a evoluat timp de sase ani si unde a fost implicat în dezvoltarea serviciilor de web mobil si în lansarea portalului myx.net.

A facut însa pasul spre antreprenoriat în 2005, odata cu înfiintarea Netopia Systems, furnizor de servicii de comunicatii prin SMS si microplati cu telefonul mobil care anul trecut a avut o cifra de afaceri de 4,5 milioane de euro, în crestere cu 12% fata de 2009. Prin platforma pentru marketing si comunicare adresata mediului de business web2sms.ro, spre exemplu, sunt trimise lunar peste patru milioane de mesaje scrise care genereaza aproape o treime din încasarile companiei, în timp ce mobilPay.ro, divizia de microplati de?ine 80% din piata de profil.

Pe lânga Netopia System, care din 2008 are un birou si în SUA, la Silicon Valley, antreprenorul este implicat si în alte proiecte, precum platforma pentru jocuri mygod.ro, si este totodata si investitor într-o serie de companii aflate la început din domenii precum IT, hardware, comert si energii alternative. „Un obiectiv important pentru urmatoarea perioada ar fi lansarea unui proiect în Silicon Valley, cu adresabilitate mondiala”, spune Eram.

sursa:zf.ro

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *