download (1)

Ceaiul este bautura cea mai frecvent consumata în lume, si asta pentru ca este o bautura sanatoasa, care ofera multe beneficii sanatatii noastre.

Soiurile de ceai, cum ar fi ceai negru, ceai verde, oolong, ceai rosu, ceai de plante sunt populare in intreaga lume. Aceste ceaiuri (in afara de ceaiul rosu) sunt derivate din frunzele tinere a unui copac vesnic verde, cunoscut sub numele deCamellia sinensis.

Ceaiul rosu este obtinut din planta minune cultivata in Africa de Sud, numita Rooibos, bogata in polifenoli si flavonoide, care ajuta la protejarea organismului impotriva radicalilor liberi.

Ceaiul rosu va ofera toate beneficiile oferite de celelalte ceaiuri, dar cel mai important, este complet lipsit de cofeina, ceea ce il face si mai benefic.

Ceai rosu – beneficii:

– Ceaiul rosu este fara cofeina si are un efect calmant asupra sistemului nervos central

– Ceaiul rosu calmeaza, la sugari, crampele stomacale si intestinale (colici)

– Ceaiul rosu calmeaza alergiile cum ar fi: astm si eczeme

– Ceaiul rosu, desi, de culoare rosie, este complet pur, natural si nu contine aditivi, conservanti sau coloranti

– Ceaiul rosu ajuta la absorbtia mai buna a fierului in organism

– Ceaiul rosu controleaza apetitul si de aceea este considerat benefic pentru pierderea in greutate

– Ceaiul rosu nu contine acid oxalic si, datorita acestui lucru, poate fi consumat de catre persoanele care se confrunta cu pietrele la rinichi

– Ceaiul rosu poate fi prescris pentru stres mental (emotional) si depresie usoara, deoarece actioneaza ca un sedativ relaxant

– Potasiu si cupru, necesare pentru mai multe functii metabolice, pot fi obtinute prin consumul regulat de ceai rosu

– Beneficiul cel mai demn de remarcat, este faptul ca, ceaiul rosu este dotat cu antioxidanti care ajuta la reducerea efectelor radicalilor liberi în procesul de imbatranire si a sistemului imunitar in declin. De asemenea, ceaiul rosu ajuta la combaterea diferitelor boli, inclusiv cancerul.

Sursa: http://www.slabute.ro

Ramona Lengzel

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *