De ce este atat de importanta calitatea uleiului de motor? Uleiul indeplineste o serie de functii care asigura buna functionare a sistemului motorului. Calitatea uleiului si schimbarea acestuia in timp, afecteaza durabilitatea elementelor de lucru ale motorului si ale echipamentelor sale insotitoare (turbocompresor, lant de distributie). De aceea, cei mai importanti OEM (Original Equipment Manufacturer) aleg Shell Helix 0W.

Uleiul de motor reduce frictiunea intre elementele de lucru (in special intre pistoane si cilindri), reduce rezistenta, reduce consumul de combustibil, reduce zgomotul motorului, etanseaza camerele de ardere, raceste elementele de lucru si elimina contaminantii care sunt prinsi de filtrul de ulei, care trebuie inlocuit intotdeauna impreuna cu uleiul. Uleiul trebuie schimbat la timp si trebuie, de asemenea, sa-i monitorizezi in mod regulat nivelul, ceea ce este crucial pentru intretinerea si durabilitatea motorului. Functionarea intregului sistem de lubrifiere trebuie sa fie in stare buna de functionare.

In ce consta uleiul de motor? In ce fel difera uleiurile unele de altele?

Componenta principala a uleiului de motor (aproximativ 80%) este baza de ulei. De multi ani, industria auto a folosit uleiuri minerale in care baza petroliera este produsa din distilate de petrol rafinate. Apoi, tehnologia a avansat si au fost produse uleiuri semisintetice, in care baza uleioasa este formata dintr-un amestec de distilate de petrol si produse obtinute prin sinteza chimica. Cele mai moderne produse sunt uleiurile sintetice, a caror baza de ulei este in intregime obtinut din sinteza chimica. In plus fata de baza de ulei, pana la 6% din compozitia uleiului de motor sunt regulatori de vascozitate.

Vascozitatea este un parametru care determina comportamentul uleiului de motor la o anumita temperatura (are foarte putin de-a face cu densitatea) – datorita careia uleiul este mentinut stabil la temperaturi scazute si ridicate. Celelalte ingrediente ale uleiului de motor sunt aditivi pentru aliere. Sarcina lor este de a neutraliza produsele de ardere, de a proteja elementele motorului de coroziune si de a limita aparitia de sedimente pe peretii cilindrilor. In plus, uleiurile contin ingrediente antispumante. Fiecare producator de masini specifica in manualul de utilizare al masinii specificatiile uleiului de motor, precum si kilometrajul la care trebuie schimbat uleiul. Acesta este cel mai important criteriu atunci cand alegi un ulei de motor. Unii producatori de automobile recomanda utilizarea uleiurilor Shell Helix 0W.

Shell Helix 0W40

Shell Helix 0W40 este un ulei de motor complet sintetic cu cea mai avansata formula Shell pentru motoare de inalta performanta. Astazi, automobilele au nevoie de un ulei de motor care sa tina pasul cu nevoile lor in schimbare pentru a imbunatati in continuare performanta si durata de viata a motorului. De aceea, Shell a venit cu un mod complet nou de a produce uleiuri de baza sintetice din gaze naturale, folosind tehnologia exclusiva Shell PurePlus.

Elgeka-Ferfelis este incepand cu anul 2008 importator si distribuitor autorizat Shell Lubricants pentru piata din Romania, comercializand lubrifianti de cea mai inalta calitate marca Shell: uleiuri de motor si transmisie pentru autoturisme si camioane, lubrifianti pentru aplicatii industriale si vaseline. Aceasta reprezinta cu profesionalism divizia de lubrifianti Shell, oferind tuturor clientilor sai asistenta tehnica necesara pre si post vanzare.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *