Caderea parului reprezinta una din cele mai frecvente probleme cu care se confrunta atat barbatii cat si reprezentantele sexului frumos. Chiar daca aceasta problema nu se manifesta cu aceiasi intensitate la femei, acest lucru nu inseamna ca ele sunt ocolite de problema caderii parului. Cu toate acestea, cei mai afectati de aparitia acestei afectiuni sunt barbatii. Acestia sunt afectat atat la nivel fizic cat si psihic. De ce psihic? Pentru ca acestia isi pierd increderea in sine, motiv pentru care si stima de sine are de suferit foarte mult. De ce toate aceste lucruri? Pentru ca in momentul in care caderea parului incepe sa isi faca simtita prezenta din ce in ce mai mult, barbatii incep sa creada ca nu mai prezinta interes pentru reprezentantele sexului frumos. Daca acestia sunt indreptati sau nu sa creada acest lucru nu reprezinta tema acestui articol, motiv pentru care ma reintorc la tema acestuia, si anume care sunt cauzele pentru care ne cade parul, indiferent ca este vorba despre femei sau barbati. Aceste cauze pot fi grupate in doua categorii, si anume:

  • Cauze interne
  • Cauze externe

La randul lor, aceste doua categorii de cauze cuprind o serie de factori dupa cum urmeaza:

  • Degradarea umana reprezinta una din cele mai importante cauze interne ale caderii parului. Astfel, odata cu inaintarea in varsta, aparitia acestui fenomen este absolut normala, indiferent de incercarile pe care le facem pentru a stopa acest proces. In cazul in care caderea parului apare inainte de implinirea varstei de 50-55 ani atunci reprezinta un semnal de alarma, motiv pentru care trebuie mers la un consult medical. Utilizarea unor tratamente naturiste impotriva caderii parului reprezinta o alta alternativa. Daca aceasta afectiune apare dupa aceasta varsta, nu trebuie sa va alarmati deoarece face parte din ciclul vietii.

tratament-contra-caderii-parului-ginseng-12-fiole-248x248

  • Factorii hormonali reprezinta o alta cauza interna care conduce la aparitia caderii parului. Datorita schimbarilor hormonale prin care trecem in decursul anilor, testosteronul se transforma intr-o toxina care contribuie la aparitia caderii parului.
  • Nu mai reprezinta pentru nimeni o noutate faptul ca alimentatia noastra devine pe zi ce trece din ce in ce mai nociva pentru sanatatea noastra. Din acest motiv, printre cele mai importante cauze externe care contribuie la aparitia caderii parului o reprezinta alimentatia saraca in proteine, zinc, aminoacizi, fier. Aceste deficiente pot fi suplinite prin administrarea de suplimente impotriva caderii parului.

substante-vitale-pentru-par-doppel-herz-30-capsule-248x248

  • Avand in vedere societatea in care traim, stresul reprezinta boala acestui deceniu. In cazul in care nivelul stresului atinge cote din ce in ce mai mari si se mentine pe perioade lungi de timp, aceasta cauza externa joaca un rol foarte important in aparitia caderii parului.

In concluzie, avand in vedere cauzele care contribuie la aparitia caderii parului, putem constata ca aceasta afectiune poate fi tinuta sub control pana la o anumita varsta, mai ales daca se utilizeaza si un sampon impotriva caderii parului, dupa care aparitia acesteia este absolut normala, cel putin in cazul barbatilor.

sampon-cadere-par-apimond-248x248

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *