download (38)

Catalin Crisan, cantaret de muzica usoara romaneasca, s-a nascut la data de 6 februarie 1968, in Bucuresti.

Catalin Crisan a inceput prin a studia pianul, la Scoala de muzica din Capitala. S-a indragostit iremediabil de muzica usoara, asa ca a urmat cursurile Scolii Populare de Arta, la clasa Mihaelei Runceanu.

Ulterior, a urmat cursurile Facultatii de teatru, din cadrul Universitatii `Titu Maiorescu`.

Catalin Crisan a debutat ca interpret in anul 1987, la `Concursul de creatie si interpretare a muzicii usoare romanesti`, de la Mamaia. In acel an a obtinut premiul I la sectia interpretare, cu melodia `Vorbeste Marea`.

Usurinta cu care vorbea in fata publicului l-a ajutat sa obtina mai multe posturi de prezentator TV. Catalin Crisan s-a implicat chiar si in politica. In perioada 2004-2008, artistul a fost consilier local al primariei sectorului 4, directia Cultura.

Catalin Crisan a fost casatorit timp de 20 de ani cu Lucia Bubulac. Cei doi au impreuna doi copii, Daria Catalina si Raris Andrei. Din cauza neintelegerilor, Catalin si Lucia au decis in toamna lui 2009 sa divorteze si sa urmeze cai separate in viata.

In primavara lui 2010, la nici jumatate de an de la divort, Catalin Crisan s-a mutat impreuna cu noua sa iubita, Alina Cupsa. In vara lui 2010, cantaretul a cerut-o in casatorie pe Alina. Cununia civila a avut loc in iarna, iar in vara lui 2011 cei doi au spus `Da` in fata lui Dumnezeu.

Discografie Catalin Crisan

De-a lungul carierei sale, Catalin Crisan a lansat peste zece albume, printre care `Vorbeste marea`, `Daca pleci…`, `Plange un artist`, `Sarut-mana, doamna mea`, `Buzunare secrete`, `Revino`, `Am albit de dorul tau` si `Acestia suntem noi`.

Ultimul album mentionat, `Acestia suntem noi` a fost realizat in colaborare cu Lucia Crisan, prima sotie a artistului.

Printre piesele care i-au adus consacrarea pe scena muzicala romaneasca se numara `Daca pleci`, `Vorbeste marea`, `Sarut-mana, doamna mea`, `Tiganca`, `Nu te juca`, `Mama`, `Am albit de dorul tau`, `N-avem timp`.

Sursa: http://www.bestmusic.ro/catalin-crisan/biografie-catalin-crisan/

Ramona Lengyel

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *