images (4)

Carrie Marie Underwood este o cantareata de muzica country si actrita, care a devenit cunoscuta dupa ce a castigat cel de-al patrulea sezon al emisiunii „American Idol”, in 2005.

Carrie Underwood s-a nascut in 10 martie 1983 si a luat primul contact cu muzica inca din copilarie, cand a facut parte din corul bisericii si al scolii. Dupa castigarea „American Idol”, Carrie s-a ales cu un contract cu o casa de discuri, un Ford Mustang decapotabil si un avion privat timp de un an. Ea detine mai multe discuri de platina, precum si numeroase premii Grammy, Billboard si American Music Awards.

Underwood a fost nominalizata la premiile Globurile de Aur, dar si de trei ori la Academy of Country Music si este detinatoarea titlului „Female Vocalist of the Year”, oferit de Country Music Association. Doi ani la rand, Carrie Underwood a fost numita „Entertainer of the Year”.

Albumul sau de debut, „Some Hearts”, lansat in februarie 2006, a primit sapte discuri de platina si a fost numit albumul cu cel mai rapide vanzari de la debut. In 2008, Carrie Underwoord a fost numita artista country cu cele mai bune vanzari din istorie, iar „Some Hearts” a ajuns pe locul trei in Billboard Hot Country Songs.

Cel de-al doilea album, „Carnival Ride”, a fost lansat in octombrie 2007 si s-a vandut in peste 3 milioane de exemplare pana in luna ianuarie 2010. Si acesta a primit de mai multe ori discul de platina. „Play On” este cel de-al treilea album lansat de Carrie Underwood. Albumul a primit de doua ori discul de platina si a ajuns pe prima pozitie in Billboard Hot 100.

Cu 11 hituri in Billboard Hot Country Songs, Underwood a ajuns in Cartea Recordurilor ca „Artista Country cu cele mai multe piese no.1 din 1991 pana in prezent”. In iulie 2011, revista Forbes a anuntat ca Underwood a castigat peste 20 de milioane de dolari in perioada mai 2010 – mai 2011.

In iunie 2011, revista Rolling Stone a clasat-o pe Carrie Underwood pe locul 11 in topul ” Queen of Pop”, in urma unei analize a carierei sale intre 2009 si 2011.

Sursa: http://www.bestmusic.ro

Ramona Lengyel

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *