images (18)

Carmen Gabriela Radulescu s-a nascut pe 29 ianuarie 1964 in orasul Onesti, judetul Bacau, ea este o cantareata de muzica usoara romaneasca.

Carmen Radulescu a aparut prima data pe scena cand avea trei ani. A fost pregatita de maestrul Titel Popovici. De la 14 ani incepe sa participe la diferite festivaluri interjudetene de muzica usoara din diferite orase din tara.

In 1979 a participat la cunoscutul concurs TV „Steaua fara nume”. Desi a intrat in cea de-a treia etapa a concursului acesta s-a întrerupt.

In anul 1983 obtine Premiul al doilea la sectiunea „Interpretare” a Festivalului de muzica usoara „Mamaia 1983” .

In anul 1984 incepe colaborarea cu compozitorul Serban Georgescu. Prima colaborare a celor doi a fost la piesa „Speranta da-mi speranta”, pe versurile poetului Dan Verona.

In acelasi an castiga Premiul intai la Festivalul „Steaua litoralului” din Constanta si devine angajata a Teatrului „Fantasio” din acelasi oras. Va activa la Teatrul „Fantasio” timp de un an de zile.

Participa la concursul de muzica usoara „Melodii’84” cu piesa „Hai iubeste” (Ion Cristinoiu/Eugen Rotaru).Tot in 1984 efectueaza un turneu in Bulgaria.Participa la sectiunea „Creatie” a Festivalului „Mamaia’84” cu piesa „Senin” (Edmond Deda/Aurel Storin).

In anul 1985 obtine Premiul Tineretii la populara emisiune-concurs „Slagare in devenire” cu piesa „Acelasi vis” (Serban Georgescu).Tot in acest an piesa „Muzica te cheama” (Serban Georgescu/Dan Verona) obtine Mentiune la Concursul de muzica de dans de la Costinesti. Participa la sectiunea „Creatie” a Festivalului „Mamaia’85” cu piesa „Drumul spre noi” (Serban Georgescu/Dan Verona). La concursul de muzica usoara „Melodii’85” participa cu piesele „Muzica te cheama” – Premiul Tineretii”, „O floare de asta vara” si „Acelasi vis” (toate pe muzica lui Serban Gerogescu si pe versurile lui Dan Verona).

In 1986 ii apare primul disc single la Electrecord – „Acelasi vis”. La concursul de „Melodii’86”, piesa „Nu stiu” (Serban Georgescu/George Tarnea) este distinsa cu titlul de Laureata. In cadrul concursului, Carmen Radulescu canta alaturi de alte vedete ale muzicii usoare romanesti, piesa „Deschideti poarta soarelui” (Anton Suteu).

In 1987 ii apare la Electrecord albumul „Muzica te cheama”. Tot in 1987 efectueaza un turneu de doua luni in Danemarca cu formatia „Electric-cord”. Urmeaza o noua participare la concursul de muzica usoara „Melodii’87” cu piesa „O clipa doar” (Serban Georgescu/George Tarnea).

In anul 1988 se casatoreste cu Sorin Oprea, fiului dirijorului Paraschiv Oprea. Pe 22 ianuarie 1989 Carmen Radulescu da nastere baiatului ei, Sorin.

Participa la sectiunea „Creatie” a Festivalului de muzica usoara „Mamaia’89” cu piesa „Dorule, mai dorule”(Corneliu Meraru/Dan V. Dumitriu).

Carmen Radulescu se retrage cativa ani din muzica pentru a se dedica familei. Revine cu un nou album in 1993.

Ramona Lengyel

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *