Asa cum ii spune si numele, o sursa de alimentare este acel dispozitiv care furnizeaza curent electric unui aparat. In cazul sistemelor de supraveghere, sursele de alimentare sunt necesare pentru alimentarea cu energie a camerelor de luat vederi.

In ceea ce priveste aspectul, sursele arata ca niste cutii metalice, cu mai multe intrari si iesiri pozitionate intr-o singura rigleta in care se conecteaza si firele de tensiune. Pentru o utilizare facila, rigleta sursei este marcata cu diferite simboluri care trebuie respectate intocmai in momentul conectarii cablurilor.

Este foarte important ca la alegerea sursei potrivite sa tinem cont de tensiunea camerei. De exemplu, pentru dispozitivele de 12V se folosesc surse de alimentare 12V pentru camere de supraveghere si pentru cele de 24V, surse de 24V.

Cum se conecteaza sursa de alimentare a unui sistem de supraveghere?

In vederea conectarii unei surse de alimentare la o priza normala, de 220V, se foloseste un cablu de alimentare cu stecher, identic cu cel folosit pentru sursele de calculator. Pentru conectarea la sursa, se taie cablul la capatul opus stecherului pentru priza si se scot dinauntru cele trei fire care pot fi de culoare: maro, albastru si galben sau rosu, albastru si verde.

Conform codului culorilor, firul maro sau rosu este faza care trebuie conectata la borna L a sursei, cel albastru este null-ul care se conecteaza la borna N si cel galben sau verde este impamantarea si se conecteaza la borna specifica impamantarii.

Pentru conectarea camerelor la surs?, se vor folosi bornele V+ ?i COM ale sursei. Conectarea se face cu ajutorul unui circuit cu dou? fire, Plus ?i Minus, de la care se îndep?rteaz? înveli?ul protector pentru a expune aproximativ un centimetru din partea de cupru. Apoi, firul Plus se ata?eaz? bornei V+, iar cel Minus la borna COM.

Daca intr-un sistem de supraveghere se folosesc mai multe camere, toate firele Plus ale acestora se pot conecta la aceeasi borna V+ a sursei, la fel cum toate firele Minus la aceeasi borna COM. Exista si surse cu mai mult de doua iesiri V+ si COM, dar ele sunt mai rare decat cele cu doar doua iesiri.

Pentru surse de alimentare de cea mai buna calitatem recomandam magazinul Eldepo.ro, de unde te poti aproviziona cu toate componentele necesare unui sistem complet de supraveghere, de la aparate DVR si camere video si pana la accesorii simple cum ar fi un set mufe rj45 sau cabluri de alimentare.

Distribuie

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *