images (9)

Candi Stanton s-a nascut pe data de 13 martie 1940 in orasul Hanceville, Alabama, petrecandu-si copilaria la ferma parintilor si cantand in corul bisericii. Dupa o vreme a fost nevoita sa se mute in Cleveland, datorita divortului dintre parinti.

La frageda varsta de 10 ani, Candi a format un trio alaturi de 2 colegi ai Academiei Crestine Jewel, numit The Jewel Gospel Trio, grup care a avut un succes moderat. Din pacate intre anii 1959 si 1969 Candi Stanton a renuntat la cariera de solista pentru a se dedica familiei, sotului si celor 4 copii. Insa in anul 1969, single-ul ei de debut intitulat „I’d Rather Be An Old Man’s Sweetheart (Than A Young Man’s Fool)” a ajuns in Top 10 on Billboard’s R&B precum si in topul 50 al celor mai bune cantece pop.

Primul sau album, intitulat I’m Just a Prisoner a fost scos catre finele anului, oferind inca 2 hituri R&B. In decursul anilor urmatori, Candi Stanton a scos un numar mare de hituri, printre care se numara In The Ghetto in 1972, melodie preluata si de Elvis Priesley, „As Long As He Takes Care of Home,” in 1974, „Young Hearts Run Free” in 1976.

Dupa multe alte single-uri si albume de succes, in anul 1982, Candi a hotarat ca este timpul sa revina la prima ei dragoste in materie de muzica si anume stilul gospel. In aceasta directie, in 1983 a scos primul album in care se axa pe noul stil intitulat Make Me An Instrument, urmat de alte albume de succes, cum ar fi Love Lifted Me, in 1988, Stand Up And Be A Witness in 1989 si Standing on the Promises in 1991.

In prezent Candi Stanton este concentrata pe cariera sa de solista.

Sursa: http://biografii.famouswhy.ro

Ramona Lengyel

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *