Sistemul de franare uzat inseamna nevoia urgenta de a va prezenta la mecanic. In cazul autovehiculelor mai noi apare martor in bord ce semnaleaza probleme la franare, insa sunt si alte aspecte evidente ale defectiunilor corelate cu sistemul de franare.

Cauze

  • Uzura in timp, pentru ca tamburii de frana se vor subtia.
  • Seturile de placute uzate.
  • Stilul de condus agresiv.

La capitolul cauze putem include si praful in exces acumulat.

Cum va dati seama ca sistemul de franare are probleme

Daca masina are senzori care sa avertizeze spre exemplu cand placutele de frana trebuie inlocuite, cu atat mai bine. Insa nu toate autovehiculele sunt dotate astfel. Incep sa apara probleme precum:

  • Masina face viraje stanga-dreapta, cand este actionata pedala de frana.
  • La frana de urgenta pedala incepe sa vibreze.
  • Pedala de frana are o traiectorie mai lunga.

Si desigur zgomotul. Multi din cei care ajung la mecanic fie sunt cunoscatori si merg la sigur, fie nici nu mai stiu cand au schimbat ultima data placutele si mentioneaza ca se aude un scartait la roti. De vina poate fi lipsa de lubrifiere a etrierelor.

Recomandam!

Orice componenta parte din sistemul de franare este din categoria de consumabile si niciodata nu va putea fi inlocuita cu o piesa de la dezmembrari, la mana a doua. Nu montati placute de frana ieftine, uzate, cu santuri, asa cum nu este recomandat nici sa montati doar pe o singura roata sau pe punti diferite discuri sau placute de frana.

La fel de important de mentionat este sa nu lasam placutele de frana sa se uzeze in exces pana cand sa faceti schimbarea. In general este important de urmarit ca materialul de frecare sa nu aiba o uzura mai mare de 3 mm.

Cat costa?

Celebra problema a oricarui detinator de autovehicul, atunci cand ajunge la mecanic, este sa intrebe cu grija care sunt costurile. Pretul depinde insa de marca masinii, de model, la care se adauga costurile de manopera. Insa odata achizitionate la un pret optim, placutele de frana nu va vor parea atat de scumpe, dat fiind ca va garanteaza si siguranta la volan.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *