Burt_Reynolds_1991_cropped

Burton Leon Reynolds Jr. s-a nascut la Lansing pe 11 februarie 1936. Datorita faptului ca tatal lui Burton Reynolds a facut parte din United States Army, familia s-a mutat din Lansing in Fort Leonard Wood. Cand tatal a fost trimis in Europa, familia s-a mutat din nou in Lansing, Michigan, iar apoi in Merritt, Michigan. Dupa eliberare, in 1946, parintii au plecat in Florida, unde tatalui i s-a oferit slujba de general contractor pentru dezvoltarea locuintelor in Riviera Beach, Florida.

Dupa ce a terminat Palm Beach High School in West Palm Beach, Florida, Reynolds a intrat la Florida State University fiind un foarte bun jucator de fotbal si fiind titular in echipa Universitatii. In acest timp a facut parte si din fratia Phi Delta Theta. Cu origini indepartate cherokee pe linie paterna, debuteaza la televiziune la sfarsitul anilor 50 si inceputul anilor 60, interpretand diverse roluri gratie lui Hawk.

Rolul cel mai cunoscut din aceasta perioada, este cel din filmul western spaghetti a lui Sergio Corbucci, Navajo Joe. Marele succes va veni in 1972 cu Deliverance, in 1974 joaca in The Longest Yard a lui Aldrich, in rolul unui jucator de fotbal american. In cursul anilor 90 a jucat intr-o serie produsa de CBS, comedia Evening Shade, pentru acest rol a castigat un premiu Emmy Award in 1991. A jucat in Striptease in 1996, si in atat de criticatul si in acelasi timp laudatul Boogie Nights, in 1997. A fost nominalizat si a castigat premiul Golden Globe Award pentru performanta din Boogie Nights.

Sursa:

In anii 2000, a creat spectacolul Burt Reynolds’ One Man Show, iar in 2002, si-a imprumutat vocea in controversatul video game Grand Theft Auto: Vice City. In 1993 a castigat premiul Razzie Awards pentru cel mai prost actor al anului in filmul Cop and ½, iar in 1996 a facut parte din “perechea“ care a castigat acest premiu: impreuna cu Demi Moore a fost “premiant“ la Razzie Awards pentru filmul Striptease.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *