Broccoli sau Brassica Oleracea face, parte din familia Brasicacea (Crucifere), este o leguma ce se utilizeaza in alimentatie, inflorescenata mai putin adunata in buchete decat conopida. Broccolile sunt folosite la prepararea diferitelor mancaruri. Are o valoare deosebit nutritiva si alimentara ridicata si are de asemenea un continut bogat in glucide, vitamine si saruri minerale. Are originea comuna cu conopida si creste in aceleasi zone.

Productia mondiala de broccoli este de aproximativ 1.000.000 tone. Broccoli este o planta foarte asemanatoare cu conopida, diferenta intre ele facand inflorescenta care la broccoli este mai rasfirata, usor desfacuta, de culoare verde. Poate avea uneori culoarea galbena sau chiar violet. Tehnologia de cultura este foarte asemanatoare cu cea a conopidei. Productia este de 10–12 t/ha, putand ajunge pana la 25 t/ha.

 

Ramona Lengyel

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *