Ingrediente:
(pentru 12 briose)
200 g faina
200 ml lapte
2 oua
2 linguri de ulei
1 plic de praf de copt
100 g cascaval Sofia Delaco
200g ciuperci (proaspete sau conservate)
1 legatura de ceapa verde
1 lingura de frunze de marar
Preparare:
Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa tai cascavalul cubulete si ceapa cat poti de marunt. Apoi toci mararul si feliezi ciupercile cat mai subtire. Dupa ce ai batut bine ouale cu laptele si uleiul, adaugi toate ingredientele pregatite mai devreme.Aceasta compozitia se toarna peste faina si praful de copt, amestecand bine pana se omogenizeaza. Intre timp pregatesti o tava cu hartie de copt pe care asezi formele de briose, unse cu putin ulei. Umple fiecare forma cu compozitia pregatita, insa lasa spatiu de un deget intre marginea formei si compozitie, pentru ca briosele sa creasca frumos. Pui apoi la cuptor pentru 35-45 de minute pana brisele devin aurii.
Pofta buna!
Sursa: http://www.copilul.ro/delicii-delaco/retete/Briose-cu-cascaval-Sofia-si-ciuperci-a12728.html
Ramona Lengyel