download (1)

Bauturile energizante sunt etichetate gresit, sustin specialistii. Ele nu ne energizeaza, ci ne stimuleaza. Cei mai expusi sunt, in acest caz, copiii, ei fiind cei care trebuie sa se fereasca de astfel de bauturi.

Cercetarile arata ca ele nu aduc nimic benefic sanatatii noastre. De fapt, conform Fox News, combinatia de substante chimice este periculoasa pentru sanatatea oamenilor, punandu-le uneori viata in pericol. Unele dintre efectele lor secundare sunt de-a drepturl ingrijoratoare: bataile inimii cresc, apare hipertensiunea arteriala, anxietatea, durerile de cap se fac si ele tot mai simtite, iar obiceiul legat de somn este perturbat.

Un studiu recent al specialistilor de la Universitatea din Miami arata ca unele efecte pot fi chiar mai grave, cum ar fi palpitatiile, accidentul vascular cerebral si chiar moartea subita. Energizantele contin de 3-5 ori cantitatea de cofeina din sucurile obisnuite. De asemenea, ele au in compozitie si stimulenti din plante care nu sunt supuse unui proces de control.

Amestecurile de taurina, guarana, creatina si vitamina B pot duce si ele la efecte neplacute. De multe ori, ingredientele nu sunt trecute pe eticheta produsului

Sursa: http://www.ziare.com

Ramona lengyel

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *