Fructul de avocado are un continut ridicat de acid oleic, grasime mononesaturata, care ajuta la reducerea nivelului de colesterol din organism, relateaza Health.com. Astfel, intr-un studiu efectuat pe voluntari care prezentau un nivel al colesterolului ridicat, oamenii de stiinta au constatat ca participantii care au urmat o dieta bogata in avocado au inregistrat o scadere semnificativa a colesterolului.
Avocado ajuta la scaderea colesterolului.
Mai multe studii au aratat ca fructul protejeaza vederea, previne cancerul si tine greutatea sub control
De altfel, medicii nutritionisti sustin ca acest fruct este o sursa excelenta de potasiu, mineral care ajuta la reglarea presiunii sanguine. Potrivit specialistilor, potasiul ajuta la prevenirea hipertensiunii, a bolilor de inima sau a infarctului.
Mai multe studii au aratat ca acest fruct protejeaza vederea, previne cancerul si tine greutatea sub control.
Astfel, cateva feliute de avocado la pranz sau cina scad riscul aparitiei problemelor cu vederea, gratie luteinei si zeaxantinei continute, antioxidanti care protejeaza retina in cea mai buna stare. Mai mult, alimentul previne si problemele ce pot aparea odata cu inaintarea in varsta, cum ar fi cataracta si degenerarea maculara, ce poate duce la orbire.
De asemenea, avocadoul extermina sau opreste evolutia celulelor precanceroase, care duc la aparitia cancerului oral. Cercetatorii considera ca acest efect se datoreaza continutului de folati si vitaminele C si E.In plus, un studiu realizat de Universitatea de Stat din Ohio a aratat ca persoanele care mancau avocado absorbeau si de 4,5 ori mai mult licopen, antioxidant cu proprietati impotriva cancerului.
Dr. Carmina Decebal