cancerul-ar-putea-fi-inclus-in-asigurarea-de-baza-pentru-sanatate

Autismul este o boala care impiedica dezvoltarea copilului afectand abilitatile sociale si de comunicare, si intr-o masura mai mare sau mai mica capacitatea de a vorbi si a se misca. Aceasta boala acopera o arie atat de mare incat bolnavii de autism pot fi si cei cu un IQ foarte ridicat si retardare mentala – de asemenea pot fi si foarte vorbareti sau complet tacuti, foarte afectuosi sau reci, metodici sau dezordonati.

Pe masura ce se mediatizeaza din ce in ce mai mult povestile unor persoane cu autism, parintii devin din ce in ce mai ingrijorati in legatura cu copii lor.

Idiosincraziilor lor pot fi un semn de autism? De exemplu in SUA este diagnosticat cu autism un copil la 150, si se crede ca acestea nu sunt insa numerele reale.

Cine prezinta un risc mai mare? Se pare ca baietii sunt mai predispusi decat fetele, iar baietii care fac parte din familii care au avut cel putin un membru bolnav de autism prezinta un grad de risc si mai mare. Daca dintr-o pereche de gemeni identici unul este autist, exista o foarte mare probabilitate ca si celalalt sa fie autist (chiar daca simptomele pot diferi foarte mult).

In vreme ce persoanele bolnave de autism pot diferi foarte mult intre ele, au cateva trasaturi si dizabilitati in comun. Bineinteles ca puteti intalni parsoane bolnave de autism care sa nu se inscrie in tipare – dar per total, autismul implica abilitati sociale reduse. Persoanele bolnave de autism prea putin probabil vor fi sufletul petrecerii, desi pot fi foarte talentate in arii precum ingineria, tehnologia si muzica. Este important de tinut minte ca stereotipii de genul „savantilor idioti” pot reprezenta doar anumiti indivizi, insa nu sunt sub nicio forma tipice persoanelor bolnave de autism.

Sursa: http://www.itips.ro/sanatate/

Ramona Lengyel

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *