Iti place arta si ai vrea sa nu reprezinte doar un hobby, ci stilul tau de viata? Pentru a razbate in acest domeniu, creandu-ti o cariera de succes, este nevoie de ambitie si perseverenta, insa in mod special, de creativitate, dorinta de cunoastere si de suportul tehnic capabil sa iti sustina proiectele.

Laptop sau Desktop

Calculatorul ramane instrumentul de baza al artistului modern, fie ca ne referim la fotografie, grafica, manipulare vizuala, constructie 3D sau pur si simplu, graphic web design. Daca calculatorul tau e vechi sau intampini dificultati cu soft-ul noului device achizitionat, viziteaza Salut It si informeaza-te legat de serviciile pe care le ofera, consultandu-te cu specialistii acestora, asupra celor mai bune optiuni pentru tine.

Parerile sunt multe si impartite cand vine vorba de alegerea gadget-ului perfect. Unii aleg PC-urile datorita faptului ca piesele stricate pot fi inlocuite rapid, totusi, un laptop este o alegere mult mai buna pentru un artist modern.

Alege un device performant care sa suporte programele, sa fie capabil sa ruleze repede, pentru ca munca ta sa fie mai usoara. Laptop-urile sunt ajutoare foarte utile, care trebuie intretinute corespunzator. Nu uita sa vizitezi din cand in cand un service pentru laptop HP pentru mentenanta sau upgrade. Aceasta vizita periodica este foarte importanta, deoarece praful si mizeria pot scadea performantele sale, cu pana la 30%, putand chiar afecta anumite componente si buna sa functionare, riscand pierderea anumitor date si proiecte.

Principalul motiv este acela ca poti lua munca ta peste tot cu tine. Poti lucra de oriunde, ramanand in acelasi timp in contact cu clientii tai pe retelele sociale sau mail. De asemenea avand portofoliul in permanenta cu tine datorita laptopului o intalnire cu un client nou devine o joaca.

„Back-up”-ul sau plasa de salvare

Munca unui artist reprezinta enorm, fiind cumulul proiectelor si investitiilor culturale pe care le-a facut de-a lungul timpului, de-a lungul vietii. Acestea sunt foarte importante si trebuie salvate si pastrate corespunzator, mai ales cand toata munca este stocata intr-un laptop. Pierderea ei te poate costa timp, bani si multe resurse financiare pentru a incerca sa o recuperezi, de aceea nu uita sa ai in permanenta o copie a muncii tale. Acest lucru, desi redundant, este ignorat de cei mai multi incepatori. Din pacate, datorita unor cauze interne sau externe, fizice sau digitale, virtuale, majoritatea persoanelor trec prin emotiile de a pierde cel putin o data, informatii si fisiere dintr-un astfel de gadget.

Promovarea este cheie succesului

Asigura-te ca mediul de lucru virtual este capabil sa iti sustina prioectele. Retelele sociale, un website bine pus la punct precum si nenumarate site-uri care ofera promovare gratuita artistilor, trebuie sa fie primele tale alegeri. Cele mai cunoscute platforme pentru expunerea muncii la momentul actual sunt Pinterest, Instantgram si Facebook, fara o ordine neaparata. Fiecare vine cu propriile particularitati, ele fiind in mare parte gratuite, desi sunt oferite si servicii tip „Premium”, care contra cost, ofera o promovare mai buna.

Fiind accesate zilnic de milioane de utilizatori, ele ofera un start foarte bun si usor, oricarui artist la inceput de drum.

Nu fi speriat de concurenta, ci mai degraba alege-ti o nisa. Pe absolut toate site-urile de promovare sau retelele sociale vei intalni alte cateva mii de artisti din domeniul tau si din alte domenii. Acest lucru nu ar trebui sa te faca sa renunti, ci sa te motiveze, ambitionandu-te sa te perfectionezi, iar invatand si din experienta lor, sa devii din ce in ce mai bun. Alege-ti un public tinta care necesita o munca specializata, pe care o cunosti si o poti poti domina in scurt timp, intr-un sector al domeniului de activitate, asupra caruia ai un control foarte bun. Chiar daca nu ajungi in topul nisei tale, mai ales intr-un timp scurt, specializandu-te pe un public tinta si mentinandu-te pana cand il stapanesti foarte bine, iti va aduce mult mai multe negocieri reusite cu clientii, si un renume stabil, intr-un timp mai scurt.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *