Cine nu viseaza sa aiba un zambet perfect, asa cum vedem la modelele din reviste sau la vedetele de la Hollywood? Ei bine, evolutia tehnologiilor medicale ne ofera, astazi, posibilitatea de a putea obtine, prin pasi mici si siguri, zambetul mult dorit! Si pentru ca foarte multe persoane se lovesc de probleme de natura ortodontica, aparatul dentar ar putea fi unul dintre pasii necesari pentru a avea o dantura sanatoasa si impecabila.

Motive pentru care s-ar putea sa ai nevoie de un aparat dentar

Majoritatea problemelor care pot fi rezolvate prin purtarea unui aparat dentar prezinta numeroase dezavantaje din punct de vedere functional, insa au si un impact estetic negativ care se rasfrange asupra vietii sociale si a stimei de sine.

Astfel, printre cazurile in care este nevoie de acest tip de tratament ortodontic, se numara:

Dintii inghesuiti pe arcada – acestia nu doar ca arata urat, ci si impiedica igienizarea corecta a danturii.
Dintii strambi – in general, este vorba despre dinti crescuti in acest fel, dar este posibil sa fie vorba si despre dinti care s-au deplasat in timp, din diferite cauze.
Muscatura realizata gresit – in astfel de cazuri, din cauza masticatiei incorecte digestia ar putea avea de suferit.
Alinierea incorecta a maxilarului – aceasta poate provoca o durere frecventa a mandibulei si ar putea determina inclusiv aparitia unor fracturi la nivelul dintilor.
Di.nti spatiati – este vorba despre cazul dintilor indepartati unul de celalalt, cum este strungareata, de exemplu.

Ce tipuri de aparate dentare exista?

1 Aparatul dentar Incognito – considerat cel mai popular aparat dentar lingual din SUA si Europa, acest aparat este pur si simplu inverzibil, iar aceasta calitate i se datoreaza faptului ca este fixat pe partea interioara a dintilor. In cazul in care se doreste, exista optiunea de a opta pentru bracketi realizati dintr-un aliaj special antialergic (aur), astfel incat sa nu existe niciun fel de incompatibilitati intre aparatul dentar si organismul pacientului.
2.Aparatul dentar Win – acesta este, de asemenea, un aparat lingual, adica este complet invizibil la exterior, si poate avea bracketi personalizati in functie de nevoile fiecarui pacient. Este conceput din otel inoxidabil si ofera avantajul unei durate mai scurte de tratament, comparativ cu aparatele dentare clasice.
3. Aparatul dentar Invisalign – acest tip de aparat dentar este unul mobil, care poate fi scos oricand pentru igienizare, iar, spre deosebire de aparatele fixe clasice, nu provoaca rani la nivelul cavitatii bucale. In plus, nu presupune niciun fel de restrictie alimentara, avand in vedere ca poate fi curatat cu usurinta, oricand.
4. Aparatul dentar din Safir – acest tip de aparat dentar are bracketii realizati dintr-un cristal transparent (safir), care este compatibil cu smaltul dintilor. Marele lui avantaj consta in aspectul discret pe care il are, dar si in faptul ca nu absoarbe coloranti, deci nu prezinta riscul de a se colora in timp.

Preturile aparatelor dentare

Pentru ca pretul poate fi unul dintre factorii decizionali atunci cand vine vorba despre alegerea aparatului dentar, este important de stiut ca acesta este influentat de tipul aparatului, de materialele din care acesta este confectionat si de beneficiile pe care le ofera.

Cel mai bine ar fi ca un specialist sa va faca o recomandare in baza particularitatilor situatiei in care va aflati, asa ca nu ezitati sa apelati la cei mai buni ortodonti din domeniu.

Puteti opta, de exemplu, pentru Dent Estet, cea mai mare retea de clinici din Bucuresti, pentru a va asigura de calitatea serviciilor si produselor medicale de care aveti nevoie.

Distribuie

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *